Vine o informație de ultimă oră de la Guvern pentru românii care încă au asigurări de la Euroins. Acestea trebuiau să expire la începutul lunii septembrie, dar s-a decis prelungirea valabilității lor. Marcel Ciolacu, premierul României, a explicat de ce s-a luat această hotărâre.

Valabilitatea polițelor RCA la Euroins, prelungită

Piața RCA din România, lovită de un șir de falimente, ultima a liderului de piață Euroins, se află într-o situație critică. Prețul asigurărilor obligatorii a crescut alarmant, iar românii abia-și găsesc banii suficienți să acopere costurilr acestora.

Cel mai dificil este pentru clienții Euroins, care până pe 8 septembrie ar fi trebuit să-și încheie alte polițe RCA. Acesta a fost termenul limită stabilit de lichidatorul judiciar al companiei de asigurări falimentare. Tot până atunci românii puteau să-și depună cererile ca să-și recupereze banii înapoi.

Doar că socoteala de acasă nu este aceeași cu cea din târg. La mai puțin de o săptămână înainte de acest termen, în România există încă peste 1,8 milioane de poliţe emise de Euroins care sunt în vigoare. Un număr mult prea mare, a realizat Guvernul, ca să se poată încheia la timp alte polițe RCA după cum ar trebui.

Ca să evite riscul ca românii să circule fără asigurări, s-a decis prelungirea valabilității asigurărilor obligatorii de la Euroins. Marcel Ciolacu a anunțat că termenul a fost extins până în luna decembrie, mai exact pe data de 8.

Este evident că ar exista un real pericol de scădere a gradului de cuprindere în asigurare obligatorie RCA a unui segment uriaş din parcul auto naţional., a transmis premierul.

Euroins, în faliment de la începutul lunii iunie

Euroins, lider de piață în România în anul 2023,  a fost declarată oficial în faliment la începutul lunii iunie. ASF a luat decizia după mai multe controale care au demonstrat că compania nu avea suficient capital.

În ultimele luni, Euroins a încercat să conteste decizia, însă fără succes.