Românii cu planuri de călătorie în următoarele zile în Grecia vor avea neplăceri.

MAE anunță că românii care trebuie să plece în Grecia au parte de o surpriză neplăcută. S-a emis o avertizare de călătorie pentru aceștia.

MAE a emis avertizare de călătorie pentru Grecia

Vara își întră treptat în drepturi, iar asta înseamnă că vine și perioada concediilor. Ca în fiecare an, românii care nu vor să se relaxeze pe litoralul nostru, optează pentru destinații din afară. Iar pe lista multora este Grecia, cu plaje întinse și ape albastre.

Doar că cei care au ales să plece într-o minivacanță cu ocazia zilei de 1 iunie, zi liberă de la stat, vor avea partea de neplăceri. Ministerul de Externe tocmai ce a emis o avertizare de călătorie pentru data de 30 mai. Adică cu două zile înainte de Ziua Copilului.

În această zi, țara va fi cuprinsă de o grevă a angajaților dintr-un sector foarte important al transporturilor. Sindicatul feroviar grec (OASA) a anunțat că va organiza în această zi manifestații. Iar consecința este că transportul cu trenul va fi afectat timp de 24 de ore.

Românii care se vor afla în această perioadă pe teritoriul elen sunt sfătuiți să-și planifice cu atenție traseele. Mai ales dacă intenționau să călătorească folosind transportul feroviar.

Ce trebuie să facă românii care sunt în Grecia și au nevoie de ajutor

Cei care călătoresc peste hotare trebuie să știe că au la dispoziție ajutor din partea Ambasadelor României în străinătate. În Grecia, pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +302106710035 și Consulatului General al României de la Salonic: +302310340088.

Linia telefonică este deschisă în permanență, iar echipele de specialitate sunt gata să intervină și să-i ajute pe cei în situații neplăcute. Apelurile la aceste linii sunt redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center.

Share.