Atenție, pericol de Salmonella! Mai mullte produse din pui au retrase de urgență din supermarketuri.

Un produs de pui a fost retras din două mari supermarketuri au fost retras de pe piață după ce inspectorii de la Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) au descoperit că acesta conține Salmonella.

După ce inspectorii de la ANSVSA au descoperit produsele care conțin Salmonella reprezentanții Penny și Carrefour s-au văzut nevoiți să scoată produsele respective de pe rafturi.

Pericol de Salmonella. Cum se numesc produsele retrase din Penny

Concret, după descoperirea ANSVSA, supermarketurile Penny din România scot de pe piață toate loturile de pipote de pui de la compania Copanex, produs congelat de 500g și importat din Polonia.

„Vă informăm că societatea COPANEX SRL a inițiat retragerea de la comercializare a produsului menționat mai sus, ca urmare a evidențierii prezenței Salmonella enteritidis la unele dintre loturile analizate”, se arată în comunicatul emis de ANSVSA.

Cei care au cumpărat aceste produse sunt sfătuiți să nu le consume, ci să le arunce sau să le returneze în magazinele Penny de unde le-au cumpărat. Așa cum era de așteptat, contravaloarea lor va fi returnată fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal.

Atenție, pericol de Salmonella! Produse din pui, retrase de urgență din supermarketuri
Regina Maria

Aceleași produse cu Salmonella au fost scoase de pe rafturi și la Carrefour

Totodată, aceleași produse din pui au fost retrase și din supermarketurile Carrefour. În cazul acestor supermarketuri, produsele în cauză, spune ANSVSA, sunt pipotele de pui congelate și ficatul de pui congelat, fiind contaminate cu Salmonella enteritidis.

Vor fi prelevate probe pentru a identifica orice loturi posibile de carne proaspătă de pasăre contaminată cu Salmonella Enteritidis sau Typhimurium. Acestea vor fi analizate în rețeaua de laboratoare acreditate.

„Vă informăm că societatea Copanex SRL a iniţiat retragerea de la comercializare a produsului «Pipote Pui 500G », ca urmare a evidenţierii prezenţei Salmonella Enteritidis în produs. Retragerea de la comercializare se aplică produselor: Pipote Pui 500G Copanex, Cod EAN: 7896589533311, Lot/DLC: 080921/15.06.2022.

Persoanele care au cumpărat produse din acest lot li se recomandă să nu le consume, ci să le distrugă sau să le aducă înapoi în magazinele de unde le-au cumpărat, putând să își recupereze banii fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal.

Salmonella poate provoca afecţiuni grave stomacale sau intestinale (salmoneloza).”, au declarat oficialii de la Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor.

Share.

Jurnalist cu peste 14 ani de experiență în presa online, cât și în cea scrisă. Și-a început cariera la Acasa.ro în 2007, urmând ca un an mai târziu să lucreze la Prosport. Între 2009 și 2012 a făcut parte din echipa de Sport a cotidianului Adevărul. În ultimii trei ani a lucrat CANCAN.RO, Evenimentul Zilei și Jurnalul în departamentul Eveniment, unde a scris pe social, justiție și sănătate. A absolvit Facultatea de Istorie în 2006. Din copilărie și-a dorit să fie jurnalist sportive, avându-l ca exemplu pe Cristian Țopescu.