Mii de pensionari primesc mai mulți bani din februarie. Casa de Pensii a făcut anunțul

Veste bună pentru sute mii de pensionari din România. De la 1 februarie, vor primi mai mulți bani de la stat. Anunțul a fost făcut de Marius Budăi, Ministrul Muncii.

Luna februarie a anului 2023 vine cu o veste bună pentru această categorie de pensionari. Se dau bani mai mulți de la Casa de Pensii, iar beneficiari sunt sute de mii de români. Mai exact, este vorba de seniorii cu venituri lunare de peste 4.000 de lei pe lună.

Decizia ca aceștia să primească mai mulți bani a fost luată după scandalul din luna ianuarie. Casa de Pensii a reținut contribuții pentru sănătate din veniturile lor, deși acest lucru era neconstituțional. Iar acum, sumele se vor întoarce în buzunarele oamenilor.

Marius Budăi, Ministrul Muncii, a explicat că măsura se aplică de la 1 februarie. Așadar, pensionarii își vor primi veniturile, iar pe lângă și banii reținuți în luna precedentă.

Ministrul a mai explicat că pentru a primi sumele înapoi, nu este nevoie să se depună cereri. Alocarea se va face din oficiu, iar Casa de Pensii va returna peste 30 de milioane de lei, în total.

Pentru că decizia Curții Constituționale intră în vigoare de la data publicării motivării în Monitorul Oficial, care a fost în 28 decembrie 2022, pentru luna februarie, pentru 201.000 de seniori ai României, vom da înapoi sumele reținute pentru patru zile din decembrie și pentru luna ianuarie. Odată cu primirea pensiei, începând cu 1 februarie, vor primi pensia aferentă lunii februarie plus aceste sume de bani., a spus Marius Budăi, la Antena 3.

Nu scad pensiile în 2023

Ministrul a mai adresat un subiect de interes pentru români. S-a vehiculat că pensiile ar putea să scadă de la jumătatea anului, după recalcularea făcută cu Banca Mondială și cu Comisia Europeană.

Marius Budăi a dat asigurări că acest lucru nu se va întâmpla. Ba mai mult, se ia în considerare ca veniturile seniorilor să fie majorate.

Sub nicio formă pensiile nu vor scădea, din contră, vom începe cu rezolvarea inechităților din sistem care bineînțeles că va avea nevoie de un impact bugetar consistent și vom vedea în ce perioadă își poate permite România să suporte acest impact, însă principala este rezolvarea inechităților din sistem., a mai declarat ministrul.

Share.