„Din păcate, acest val șase atinge foarte mult copiii. Şi îndeosebi pe cei cu vârstele extrem de mici.”

Valul șase al pandemiei a izbucnit în România mai devreme decât preconizau specialiștii. Astăzi, a fost înregistrat cel mai mare număr de infectări din ultimele cinci luni. Dintre cazurile noi, multe sunt raportate la copii sub zece ani. Medicii au trans un semnal de alarmă pentru părinți, spunând că de această dată virusul îi afectează, în principal, pe cei mici.

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase Victor Babeş din Timişoara, medicul Cristian Oancea, a anunțat că noul val al pandemiei afectează în special copiii. Acesta a mai spus că până acum pacienții din zona roșie din spitale sunt, în principal, copiii și cei trecuți de 60 de ani.

„Din păcate, acest val șase atinge foarte mult copiii. Şi îndeosebi pe cei cu vârstele extrem de mici. Majoritatea celor aflaţi în zona roşie de la noi din spital au vârsta mai mică de 2 ani. Cu toţii au dezvoltat o formă medie de boală. Acestora li se adaugă cei de peste 60 de ani care au riscuri asociate.

Ne aşteptam la o creştere a numărului de cazuri înspre toamnă. Dacă se menţine acest ritm, vom asista la o creştere accentuată a numărului de cazuri în zilele şi săptămânile următoare. Dar să sperăm că vom avea parte doar de forme uşoare. Cu simptomatologie redusă, care nu necesită internare, ci doar administrarea unui tratament la domiciliu.”, a declarat Cristian Oancea.

 Atenție, părinți! Valul șase al pandemiei afectează în principal copiii
Pexels

Cel mai mare număr de infectări din ultimele cinci luni

Astăzi, bilanțul cazurilor covid-19 a atins un record. A fost înregistrat cel mai mare număr de infectări din ultimele cinci luni. În bilanțul de astăzi, 26 iulie, au fost raportate 12.353 de infectări. Numărul cazurilor este în creștere cu 7.398 față de ziua precedentă. 2.502 din cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, depistați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare.

În intervalul 25.07.2022 (10.00) – 26.07.2022 (10.00) au fost raportate de către INSP 32 de decese (21 bărbați și 11 femei), fără decese raportate anterior intervalului de referință. Dintre cele 32 decese, unul a fost înregistrat la categoria de vârstă 20-29 de ani, unul,1 la categoria de vârstă 40-49 de ani, unul, la categoria de vârstă 50-59 de ani, 9, la categoria de vârstă 60-69 de ani, 9, la categoria de vârstă 70-99 de ani și 11, la categoria de vârstă peste 80 de ani.

Share.

Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații Publice, SNSPA. A urmat mai multe cursuri de Multimedia – Radio și Televiziune, activează în presa online de trei ani. În prezent este redactor al publicației Substanțial.ro. Este bine ancorată în tot ceea ce ține de showbiz și la curent cu ultimele noutăți.