Răcirea vremii aduce o epidemie îngrijorătoare de bronșiolite

Pandemia a trecut însă a lăsat urme adânci la capitolul manifestări ale răcelilor, gripelor sau ale bronșiolitei. Aceste tipuri de viroze se manifestă ca o epidemie, mai ales în rândul copiilor. Un medic reputat anunță că ne confruntăm cu cel mai mare val de bronșiolite din ultimul deceniu.

Cum trebuie să acționezi în cazul acestor viroze

Valul de bronșiolite a fost anunțat încă de la începutul lunii Noiembrie însă abia acum se pare că a ajuns la un nivel ridicat. Astfel, în întreaga țară, camerele de gardă sunt tot mai pline cu părinți și copii bolnavi.

În unele cazuri, simptomele îi determină pe medici să apeleze la internare.

Pentru copiii care sunt tratați acasă, medicii recomandă separarea lor de nou născut sau de ceilalți frați, indiferent de vârstă. În acest mod ar putea fi evitată răspândirea unei astfel de viroze.

Cum recunoști bronșiolita?

Bronșiolita este una dintre cele mai frecvente infecții respiratorii. Aceasta vine la pachet cu infecția bronhiolelor, dar și cu congestia lor. Nu lipsesc durerile în gât și nici febra. În zilele de incubație, cel mic va avea febră între 38-38,5. De altfel, în unele cazuri, cei mici pot prezenta și scaune moi.

Cei mici pot prezenta apatie sau în unele cazuri chiar stare de agitație. Dacă recunoașteți primele simptome ale acestei viroze este esențial să vă adresați medicului de familie sau pediatrului. Evitați tratarea copilului „după ureche”.

De altfel feriți copilul de ieșirea în colectivitate, chiar de la primele semne ale bolii.

Evitați împachetările cu apă/oțet sau spirt dacă cel mic are febră. Folosiți antitermicele pentru reduce temperatura.

Optează pentru a-i oferi celui mic pentru o perioadă mâncare de regim. Evită prăjelile, carnea de porc, gustările dulci. Alege supe sau ciorbe cu legume și carne de pasăre sau curcan.

Pâinea prăjită sau bananele sunt de asemenea indicate de a fi introduse în alimentația celor mici în perioada respectivă.

 

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.