Joi dimineață, locuitorii din Târgoviște au fost alertați, prin sistemul Ro-Alert, că un leu se plimbă liber într-un cartier al orașului. Oamenii au fost sfătuiți să nu își părăsească locuințele.

La scurt timp a venit și un al doilea mesaj prin care era anunțată prezența leului în altă zonă a orașului Târgoviște. Până la ora transmiterii acestei știri, felina nu a fost capturată.

Un leu se plimbă pe străzile din Târgoviște. Locuitorii, avertizați prin sistemul Ro-Alert

Primul mesaj RO-ALERT a fost dat la ora 10,52 şi avertiza cu privire la prezenţa leului în cartierul Priseaca. Oamenii au fost avertizați să nu își facă poze cu el.

„A fost semnalată prezenţa unui animal sălbatic (leu) în mun. Târgovişte, cartier Priseaca, zona staţia peco Helene! Evitaţi zona, rămâneţi în locuinţe! Păstraţi distanţa faţă de animal şi nu încercaţi să vă fotografiaţi cu acesta” – este mesajul transmis prin RoAlert de ISU Dâmbovița.

Al doilea mesaj a fost dat la 11,34 şi anunţa prezenţa leului în zona Romlux, în apropiere de primul loc unde a fost văzut prima dată.

Atenție, nu ieșiți din casă! Un leu umblă liber pe străzile din Târgovişte
Pixabay

Cum i-ar aparține, de fapt, leul care se plimbă pe străzile din Târgoviște

Grădina Zoo Târgovişte anunţă că leii pe care îi are sunt în cuşti. „Leii pe care noi îi avem sunt în maximă siguranţă, avem două perechi de lei. Nu a scăpat de la noi niciun animal”, a declarat, pentru agerpres, directorul de la Grădina Zoo Târgovişte, Florina Pârvulescu.

Un cetăţean a sunat la 112, joi, şi a anunţat că a văzut un leu în cartierul Priseaca din Târgovişte, în apropierea unei benzinării. Ambele zone unde s-a semnalat prezenţa leului sunt la ieşirea din Târgovişte. Se pare că felina ar aparține unui cetățean din zonă și ar mai fi scăpat din curte și anul trecut.