Reclamă

Atenție la medicamentele pe care le luați în bagajul de vacanță, dacă nu vreți să dați explicații la frontieră. În Grecia este interzisă intrarea cu Ibuprofen, în timp ce în Dubai nu este permisă codeina.

Românii au cumpărat anul trecut medicamente fără prescripție medicală de peste 400 de lei de persoană. Pentru a diminua acest fenomen, farmaciștii și medicii vin cu sfaturi și întocmesc chiar și liste de medicamente esențiale.

Anda Vija, farmacist, a declarat: „Ce trebuie să avem la noi tot timpul este ceva, un antitermic, cu siguranță, pentru că la copii este foarte indicat, iar la adulți să avem ceva pentru durere, să avem un antiinflamator, iar pentru partea digestivă este foarte important să avem la noi un antidiareic”.

Un alt farmacist a subliniat importanța unor medicamente pentru copii : „Șervețele dezinfectante cu alcool dacă sunt răni, fașe elastice, plasturi pentru rău de transport, picături pentru ureche, Paracetamol de copii, decongestionant nazal de copii, soluție dezinfectantă pentru mâini, pastile de supt pentru gât, antitermic masticabil.”

Punga cu medicamente face parte din bagajul tot mai multor români, însă, mare atenție în momentul în care ajungeți cu bagajul în zona de securitate, pentru că, în unele țări, puteți risca închisoarea dacă introduceți în țară o substanță interzisă.

În Emiratele Arabe Unite, turiștii prinși cu medicamente pe bază de codeină sau tramadol riscă arestul. În unele țări din Asia sunt interzise medicamentele de decongestionare a căilor respiratorii, iar în Liban, Filipine și Coreea de Sud este interzisă substanța furazolidonă, specifică medicamentelor antidiareice. Acidul acetilsalicilic, un component regăsit în aspirină, este interzis în Serbia.

În concluzie, este esențial să verificați legislația țării de destinație în privința medicamentelor permise pentru a evita situații neplăcute la frontiere.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro