Ciorba este una dintre cele mai des preparate din casele românilor. Este aproape nelipsită, dar este și foarte ușor de pregătit. Deși este un preparat destul de gustos și sănătos, dar există și un aliment destul de toxic.

Borșul la plic cauzează foarte multe probleme de sănătate. Deși este un aliment cel mai des folosit pentru prepararea ciorbelor, gospodinele nu ar mai trebui să îl folosească, potrivit studiului realizat de apc-romania.ro

Pentru a nu irosi mâncarea sănătoasă și gustoasă, gospodinele ar trebui să renunțe la un aliment. Este destul de toxic și poate cauza sănătății. Multe gospodine obișnuiesc să pună în ciorbe borșul la plic, însă nu este recomandat.

Borșul la plic, cel mai toxic aliment pe care îl pun gospodinele în ciorbă

Potrivit cercetătorilor, orice tip de borș la plic este extrem de dăunător sănătății. Majoritatea gospodinelor obișnuiesc să pună în ciorbă borș. Ar trebui să renunțe să folosească acest aliment în preparatele lor. Asociația pentru Protecția Consumatorilor din România a dus la analiză 13 categorii de borș la plic, iar rezultatele au fost alarmante. Se pare că ingredientele care se regăsesc reprezintă otravă curată pentru organism, iar gospodinele ar trebui să renunțe la a-l mai adăuga în ciorbă.

În urma rezultatelor de la analize, au fost regăsite în borș următoarele ingrediente: monoglutamat de sodiu, lactat de calciu, acid lactic, 5 – ribonucleotide disodice, alfa tocoferol, ascorbil palmitat, riboflavină, caramel, ulei vegetal de Floarea-Soarelui, ulei de palmier, ulei vegetal de rapiță, maltodextrină, lactoză, făină de porumb, făină de grâu, tărâțe de grâu, făină de secară, sare, zahăr, amidon din cartofi, amidon din porumb, ceapă deshidratată, țelină deshidratată, arome, frunze de pătrunjel deshidratate, praz deshidratat, mărar deshidratat, morcov deshidratat, praz deshidratat, leuștean, rădăcină de leuștean, păstârnac, ardei gras roșu, extract de leuștean, semințe de țelină, lapte praf degresat, lapte praf, zer, extract de rozmarin, smântână pudră, curcuma, drojdie deshidratată, tumeric.

apc-romania.ro

Consecințele consumului borșului la plic

Acestea sunt ingredientele care se află în borșul din plic cu care gospodinele își pregătesc ciorbele. S-a descoperit existența unor E-uri care îți pot afecta sănătatea.

E150a – cauzează hiperactivitate și probleme gastrointestinale

E270 – produce reacții alergice, afecțiuni digestive, subțierea smalțului dentar și apariția cariilor

E307 – hipertrofie a ficatului

E327 – cauzează insuficiență renală și stări de hipercalcemie

E330 – produce dureri abdominale

E621 – duce la apariția slăbiciunii și durereilor de cap