WizzAir a anunțat că va renunța la una dintre bazele sale din țară. Mai multe zboruri vor fi întrerupte

Începutul de an aduce și schimbări în cadrul companiei WizzAir. Mai multe zboruri vor fi anulate, după ce una dintre bazele din țară va fi închisă. Pasagerii afectați vor fi nevoiți să găsească alte zboruri alternative pentru a ajunge la destinații.

Românii care au programate zboruri cu WizzAir în următoarea lună au parte de o veste proastă. Compania a decis să închidă baza de la Bacău, așadar vor fi întrerupte și zborurile pe mai multe rute.

Schimbarea va avea loc de la 1 februarie 2023. Este vorba de zborurile către 8 destinații: Bruxelles Charleroi, Memmingen, Bologna, Catania, Roma Fiumicino, Roma Ciampino, Torino şi Liverpool.

Compania a transmis că va opera însă, chiar și după această dată, zboruri către Londra Luton şi Milano Malpensa.

”Wizz Air anunţă astăzi ajustarea reţelei şi planuri de optimizare a pieţei în ceea ce priveşte operaţiunile sale din România, pentru a reflecta contextul economic în schimbare, care nu a permis operarea bazei într-un mod viabil. În data de 10 ianuarie 2023, compania aeriană îşi va închide baza din Bacău şi va beneficia de ocazia de dezvoltare relocându-şi capacitatea către alte rute cu o cerere mai ridicată”, arată compania.

Cum vor fi despăgubiți de Wizzair pasagerii care aveau zboruri programate de la baza Bacău după 1 februarie

Pasagerii urmează să fie notificați de această schimbare prin intermediul emailului. De asemenea, li se vor prezenta și variantele pe care le au pentru a recupera valoarea biletului. În caz că vor în continuare să călătorească, ei vor putea opta pentru un zbor către aceeași destinație, însă de la o altă bază.

Wizzair și-a dorit să transmită însă că până la 1 februarie, nu vor exista neplăceri pentru pasageri. Zborurile până la această dată se vor desfășura conform programului.

Toate zborurile vor fi operate în mod normal până la 1 februarie, iar apoi, zborurile afectate vor fi reprogramate, pasagerii având opţiunea de a rezerva gratuit un alt bilet, de a primi 120% din tariful iniţial achitat sub formă de credit pentru rezervări viitoare sau rambursarea a 100% din preţul biletului. Rutele din Bacău către Londra Luton şi Milano Malpensa vor fi operate în continuare normal, au declarat pentru News.ro reprezentanţii companiei.

Share.