Reclamă
Reclamă

Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO, a făcut declarații referitoare la securitatea României.

În contextul instabilității situației internaționale cauzate de războiul din Israel, Geoană a subliniat importanța ca românii să se simtă în siguranță și să nu se îngrijoreze în legătură cu posibilitatea unor atacuri teroriste în România. El a avut încredere deplină în sistemele de securitate deja implementate pentru protejarea țării.

Întrebat despre riscul unor atentate teroriste pe teritoriul românesc, Geoană a dorit să liniștească populația. Potrivit lui, România este mult mai sigură și nu ar trebui să existe motive de îngrijorare.

Mircea Geoană a vorbit despre riscul de atentate în România

Geoană a subliniat că România este o țară sigură atât în plan extern, datorită faptului că face parte din NATO, cât și în plan intern, datorită situației actuale. El a subliniat necesitatea menținerii acestui climat social liniștit și a făcut apel la toți românii să contribuie la prevenirea unor astfel de situații.

Reclamă

Deși recunoaște că este dificil să rămâi liniștit când ești bombardat cu imagini și informații de acest gen, Geoană a subliniat importanța ca românii să se simtă puțin mai liniștiți și să aibă încredere în măsurile de securitate existente.

În ceea ce privește sprijinul acordat Ucrainei și Israelului, Geoană a subliniat că NATO dispune de resurse financiare adecvate pentru a ajuta ambele țări.

Atentate teroriste în România? Mircea Geoană a spus clar: Românii să fie mai liniștiți!

El a dorit să clarifice faptul că sprijinul acordat Israelului nu va însemna ignorarea Ucrainei. În prezent, statele membre ale NATO speră să calmeze situația din Orientul Mijlociu și să acorde sprijin Ucrainei.

NATO este o alianță puternică

Geoană a subliniat că NATO este o alianță puternică, formată din 32 de țări, iar dacă Suedia se alătură, numărul acestora va crește. Cu peste 1 miliard de oameni și state membre care contribuie cu peste 50% din PIB-ul global, există suficiente resurse pentru a acorda atenție și sprijin Ucrainei.

El a avertizat că există actori, cum ar fi Rusia, care ar fi încântați să distragă atenția Occidentului de la Ucraina și să o îndrepte către Israel.

Cu toate acestea, Geoană a asigurat că acest lucru nu se va întâmpla și că NATO va face față situației, sperând să calmeze situația din Orientul Mijlociu și să continue să sprijine Ucraina.

Reclamă
Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro