Într-o serie de atacuri coordonate, Ucraina a lansat atacuri cu drone asupra unor fabrici în Tatarstan, la peste 1200 de kilometri de granița sa, precum și asupra unei rafinării de petrol, a anunțat serviciul de presă al liderului Tatarstanului, Rustam Minnihanov.

Potrivit declarațiilor, aceste acțiuni nu au cauzat „pagube grave” și nu au perturbat „procesul tehnologic al întreprinderilor” vizate.

Atacurile au fost raportate în orașele Elabuga și Nijnekamsk, unde se află zone economice speciale și instalații industriale cheie precum ZES Alabuga, cunoscută pentru fabricile de produse chimice, inginerie mecanică și prelucrarea metalelor, și o importantă rafinărie de petrol din Nijnekamsk.

Conform comunicatelor oficiale, în urma atacurilor, șase persoane au fost rănite, dintre care două într-un cămin pentru muncitori din cadrul ZES Alabuga. Atacurile marchează o intensificare a acțiunilor Ucrainei împotriva infrastructurii ruse, în contextul conflictului prelungit dintre cele două țări. Kievul a subliniat că acest gen de operațiuni face parte din represaliile la numeroasele bombardamente rusești pe teritoriul său.