Reclamă
Reclamă

Populația Kurză era principalul aliat al Statelor Unite împotriva miscării teroriste ISIS. Atacul recent al Turciei asupra nordului Siriei a schimbat acest lucru, iar kurzii au renunțat temporar la lupta împotriva terorismului.

Oficialii Americani sunt îngroziți de gândul că datorită evenimentelor din Siria, prizonierii ISIS vor găsi în asta un prilej pentru a evada din închisori. Deoarece personalul kurd care se ocupa cu păzirea închisorilor este ocupat cu apărarea propiului stat, exista un risc foarte mare ca prizonierii să scape.

Peste 12 000 de prizonieri ISIS au fost capturați de-a lungul anilor și ținuți în închisori de maximă securitate din Siria. Deși oficialii sirieni au declarat că fac tot posibilul ca prizonierii să fie păziți ca și până acum, mulți se tem că paznicii își vor abandona posturile pentru a-și apăra statul și familiile.

Faptul că Trump și-a retras armata din zona Siriei pentru a permite Turciei să atace teritoriul este din nou un fapt foarte îngrijorător. Prin asta, el a abandonat lupta împotriva ISIS, expunând lumea întreagă la un pericol imens. Deși mulți dintre prizonieri au fost mutați, cei rămași constituie în continuare o amenințare permanentă, cel puțin până atacul Turciei va lua sfârșit.

Reclamă

Reclamă
Share.

Sunt Simona Păun, o tânără jurnalistă cu studii în litere. Combinez pasiunea pentru scris cu o neînfricată ambiție. Chiar dacă sunt la început de drum, sunt deja recunoscută pentru investigațiile mele profunde și abordarea meticuloasă. Viitorul pare strălucit în fața mea.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro