Populația Kurză era principalul aliat al Statelor Unite împotriva miscării teroriste ISIS. Atacul recent al Turciei asupra nordului Siriei a schimbat acest lucru, iar kurzii au renunțat temporar la lupta împotriva terorismului.

Oficialii Americani sunt îngroziți de gândul că datorită evenimentelor din Siria, prizonierii ISIS vor găsi în asta un prilej pentru a evada din închisori. Deoarece personalul kurd care se ocupa cu păzirea închisorilor este ocupat cu apărarea propiului stat, exista un risc foarte mare ca prizonierii să scape.

Peste 12 000 de prizonieri ISIS au fost capturați de-a lungul anilor și ținuți în închisori de maximă securitate din Siria. Deși oficialii sirieni au declarat că fac tot posibilul ca prizonierii să fie păziți ca și până acum, mulți se tem că paznicii își vor abandona posturile pentru a-și apăra statul și familiile.

Citește și:

Descoperă importanța și protecția mărcii înregistrate

Cum Scădem Rapid Colesterolul – Cel Mai Mare Dusman al Sănătății Românului

Bana Vanga, previziuni sumbre pentru 2024! Dezastrele cu care ne-am putea confrunta în noul an

Faptul că Trump și-a retras armata din zona Siriei pentru a permite Turciei să atace teritoriul este din nou un fapt foarte îngrijorător. Prin asta, el a abandonat lupta împotriva ISIS, expunând lumea întreagă la un pericol imens. Deși mulți dintre prizonieri au fost mutați, cei rămași constituie în continuare o amenințare permanentă, cel puțin până atacul Turciei va lua sfârșit.