Atacul hackerilor a vizat în mod special versiunile noi de IOS. Aceștia au reușit să creeze un instrument care poate debloca extrem de rapid orice model de Iphone. Pe acesta trebuie să ruleze o versiune de IOS lansată în ultimii ani.

Reclamă

Atacul vulnerabilității software

Reclamă

Atacul sau ”jailbreak-ul” hackerilor a visat telefoanele pe care rulează iOS 11. Acesta însă poate funcționa și pe iOS 13,5 . Această din urmă este cea mai rapidă versiune fiind lansată de brandul Apple doar în urmă cu câteva zile. Grupul care a deslușit ”misterele ihone-ului” se intitulează unc0ver. În apărare, Apple încearcă să controleze fenomenul creând în jur un sistem complex. Compania americană desfășoară în acest moment ample lucrări de stopare a fenomenului. Ecosistemul Apple ar trebui să poată fi exclusiv modificat strict de către sistemul oficial de operare.

Atacul pentru cele mai noi versiuni iOSAtacul poartă denumirea în domeniul IT-ului de  jailbreak. Pentru a realiza un astfel de ”atentat la informații”, aceștia caută vulnerabilități în cadrul software-urilor puternice. Pentru a ajunge la acest stadiu, membrii unc0ver au avut de spart unitial un sistem puternic de autoapararae Apple. Deblocarea noilor versiuni de iOS face posibilă personalizarea telefonului Iphone, dincolo de limitele impuse de companie. Totodată, această vulnerabilitate crește major riscurile de securitate la care utilizatorii telefoanelor sunt expuși.

Hackeri au o replică în acest sens

Atacul ce a vizat cele mai noi versiuni ale sistemului iOS sunt inofensive. Cel puțîn așa susțin cei din grupul care a atentat la structura iPhone. În opinia acestora, deblocarea nu afectează securitatea sistemului și nu contribuie la scăderea uatonomiei. Mai mult, aceștia spun că pasul lor nu afectează cu nimic nici serviciile Apple. Compania americană va lua însă toate măsurile de stopare aacestui fapt. În  general, resetarea ompleta a sistemului va duce la închiderea și a jailbreak-ului.

Reprezentanții Apple își asigura întotdeauna clienții în ceea ce privește confidențialitatea datelor personale.