Sistemul de siguranță al dispozitivelor IPhone care era renumit pentru rigiditate pierde încet teren. Asta pentru că agilitatea hackerilor a reușit să deblocheze toate versiunile noi de IOS

Atacul hackerilor a vizat în mod special versiunile noi de IOS. Aceștia au reușit să creeze un instrument care poate debloca extrem de rapid orice model de Iphone. Pe acesta trebuie să ruleze o versiune de IOS lansată în ultimii ani.

Atacul vulnerabilității software

Atacul sau ”jailbreak-ul” hackerilor a visat telefoanele pe care rulează iOS 11. Acesta însă poate funcționa și pe iOS 13,5 . Această din urmă este cea mai rapidă versiune fiind lansată de brandul Apple doar în urmă cu câteva zile. Grupul care a deslușit ”misterele ihone-ului” se intitulează unc0ver. În apărare, Apple încearcă să controleze fenomenul creând în jur un sistem complex. Compania americană desfășoară în acest moment ample lucrări de stopare a fenomenului. Ecosistemul Apple ar trebui să poată fi exclusiv modificat strict de către sistemul oficial de operare.

Atacul pentru cele mai noi versiuni iOSAtacul poartă denumirea în domeniul IT-ului de  jailbreak. Pentru a realiza un astfel de ”atentat la informații”, aceștia caută vulnerabilități în cadrul software-urilor puternice. Pentru a ajunge la acest stadiu, membrii unc0ver au avut de spart unitial un sistem puternic de autoapararae Apple. Deblocarea noilor versiuni de iOS face posibilă personalizarea telefonului Iphone, dincolo de limitele impuse de companie. Totodată, această vulnerabilitate crește major riscurile de securitate la care utilizatorii telefoanelor sunt expuși.

Hackeri au o replică în acest sens

Atacul ce a vizat cele mai noi versiuni ale sistemului iOS sunt inofensive. Cel puțîn așa susțin cei din grupul care a atentat la structura iPhone. În opinia acestora, deblocarea nu afectează securitatea sistemului și nu contribuie la scăderea uatonomiei. Mai mult, aceștia spun că pasul lor nu afectează cu nimic nici serviciile Apple. Compania americană va lua însă toate măsurile de stopare aacestui fapt. În  general, resetarea ompleta a sistemului va duce la închiderea și a jailbreak-ului.

Reprezentanții Apple își asigura întotdeauna clienții în ceea ce privește confidențialitatea datelor personale.

Distribuie

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.