Reclamă
Reclamă

Un atac nocturn cu drone al Rusiei a avariat instalații electrice în centrul și vestul Ucrainei, generând noi întreruperi de curent, a anunțat miercuri Ministerul Energiei ucrainean. Penele de curent vor dura, pentru prima dată, 24 de ore.

Aceste lovituri asupra infrastructurilor ucrainene intervin după ce autoritățile din Ucraina au anunțat restricții mai frecvente pentru a ușura povara pentru o rețea afectată puternic în urma atacurilor ruse, informează AFP, potrivit Agerpres.

„Inamicul a lovit o instalație electrică în centrul țării, restricții de aprovizionare au fost puse în aplicare”, a explicat Ministerul Energiei ucrainean pe contul său de Telegram.

Reclamă

În regiunea Liov din vestul Ucrainei au fost avariate echipamente și linii electrice în timpul acestui atac nocturn, a precizat Ministerul.

Cu o zi înainte, operatorul ucrainean Ukrenergo a anunțat întreruperi de curent parțiale miercuri pe teritoriul întregii țări. Aceste măsuri se vor întinde pentru prima dată 24 de ore, în condițiile în care până acum ele durau mai puțin, în perioade de vârf de consum.

La rândul său, comandantul forțelor aeriene ucrainene, Mikola Oleșciuk, a explicat miercuri că „21 de drone de atac Shahed-131/136” au fost lansate asupra Ucrainei în timpul nopții.

Acest atac a rănit un bărbat de 70 de ani în regiunea Liov, însă viața lui nu este în pericol, potrivit autorităților regionale.

Săptămâna trecută, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat că aceste bombardamente ruse au dus la reducerea de două ori a producției electrice a Ucrainei, începând cu această iarnă.

Kievul le-a solicitat aliaților săi occidentali să ajute Ucraina să reconstruiască rețeaua sa electrică, un proiect ce necesită investiții mari, și să îi furnizeze mai multe sisteme de apărare antiaeriană pentru a contracara atacurile Moscovei.

Reclamă
Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro