Bărbatul care a provocat moartea a şase persoane printr-un atac cu cuţitul la Sydney a avut ca ţintă femeile, a confirmat poliția. Tragedia a avut loc în aglomeratul centru comercial Westfield Bondi Junction, lăsând cinci femei printre victimele mortale și rănind alte câteva persoane, inclusiv un bebeluș.

Comisarul Karen Webb a subliniat că agresorul, identificat ca Joel Cauchi, în vârstă de 40 de ani, a selectat femeile ca ținte, evitând bărbaţii. Premierul Anthony Albanese a remarcat, referitor la victime, că ‘defalcarea pe sexe este, desigur, îngrijorătoare’.

Un detaliu deosebit de tragic este că unul dintre cei decedați era agentul de securitate Faraz Tahir, de 30 de ani, care a încercat să oprească atacatorul și era în Australia ca refugiat ‘doar de puțin timp’, conform declarațiilor premierului.

Autoritățile cred că motivația atacului poate fi ‘legată de sănătatea mintală’ a lui Cauchi, care fusese diagnosticat cu o boală mintală din adolescență și fusese împușcat mortal de poliție în timpul incidentului.

Printre victime se numără Ashlee Good, care încerca să-și protejeze fetița de nouă luni, și alte femei remarcabile pentru profesia lor sau circumstanțele vieții, precum arhitecta Jade Young, Pikria Darchia și studenta chineză Cheng Yixuan. Atacul a lăsat Australia în stare de șoc, fiind un eveniment rar de crimă în masă în țară, marcând o zi de doliu național cu steagurile arborate în bernă.