Unul dintre cele mai importante locuri sfinte din Ierusalim a fost ieri în centrul unui incident teribil.

Biserica Ortodoxă Greacă a raportat un atac fulgerător care a avut loc în timpul slujbei  de duminică. Scenele descrise de reprezentanții bisericii ortodoxe din Grecia ca un „atentat odios” s-au desfășurat în prezența a sute de oameni la Mormântul Maicii Domnului din Ierusalim.

Credincioșii loviți cu o bară de fier în timp ce se rugau la Mormântul Maicii Domnului din Ierusalim

Biserica Ortodoxă Greacă a transmis un comunicat de presă în care descrie incidentul terifiant. Conform informațiilor oficiale, publicate și de AFP, un suspect în vârstă de 27 de ani a tulburat slujba de duminică de la Mormântul Maicii Domnului din Ierusalim atacând credincioșii cu o bară de fier. În tăvălugul de lovituri, bărbatul a rănit grav o femeie în zona capului.

De asemenea, autoritățile din Ierusalim au emis un comunicat de presă în acest sens însă fără prea multe date despre suspect. Oamenii legii au specificat însă că au intervenit în Ierusalimul de Est pentru a liniști un episod violent desfășurat în timpul slujbei de la Mormântul Maicii Domnului.

În presa internațională au apărut însă declarațiile unui negustor din apropiere de locul sfânt. Bilal Abu Nab a precizat că a văzut cu ochii lui scenele groaznice care ar fi fost comise se fapt de doi suspecți. Negustorul este convins să atacatorii erau evrei. El a mai adăugat că agresorii au strigat insulte spre mulțime. În același timp, cu bara de fier au lovit credincioșii care se rugau la Mormântul Maicii Domnului.

.”Am sunat la poliţie, dar au ajuns la faţa locului după mai bine de jumătate de oră„, a precizat negustorul.

Biserica Ortodoxă din Grecia susține că nu este singurul atac din ultima perioadă.

Atacuri teroriste din partea unor grupuri radicale israeliene care vizează biserici, cimitire şi proprietăţi creştine, pe lângă atacurile fizice şi verbale asupra clerului creştin au devenit aproape zilnice, iar intensitatea lor creşte evident în preajma sărbătorilor creştine„, susțin reprezentanții instituției.

Autoritățile din Ierusalim extind acum ancheta în ceea ce privește cazul.