Atac fără precedent al cunoscutului profesor Andrei Marga, la adresa președintelui Klaus Iohannis, într-un editorial publicat în Cotidianul. Fostul ministru al educației și șef al diplomației române afirmă că șeful statului a instaurat în România „prostocrația”.

Reclamă

Reputatul filosof și politolog îl evaluează intelectual pe președinte și ajunge la concluzia că țara este condusă de „un ins depășit de funcție”, ales de niște incapabili, în beneficiul altor neisprăviți.

”Că cineva spune prostii, ține de cât îl duce capul, dar că îi ia de fraieri pe alții este chestiunea fiecăruia cât acceptă. Cum ziariștii au observat, insul promite că nu se va ieși din localitate nici după 15 mai a.c., dar el face naveta pe Valea Oltului, ignorând ceea ce semnează! Frizeriile fiind închise sub semnătura sa, el răspunde senin jurnaliștilor că s-a tuns acasă. Cu și fără probe, românii trec uneori drept mincinoși. Acum se vede bine de unde începe molima” scrie Marga, în editorialul său acid.

Fără să-i pronunțe direct numele, Andrei Marga, dă toate indiciile pentru ca oamenii să înțeleagă care este subiectul textului său și atrage atenția că prețul erorilor repetate ale celui care împinge țara în mediocrație și prostocrație îl vom plăti noi toți, pe tremen lung. Politologul atrage atenția că într-o societate în care nu meritocrația este criteriul numirii oamneilor în funcții apar ca normale fenomene ca cele pe care le observăm toți în jurul nostru, nedreptăți fără sfârșit, pervertirea a orice și chiar vânzarea de oameni pentru munci ocolite de alții.

„Desigur, ce face un ins ține de capul lui. Numai că, în România actuală, s-a intrat într-un cerc vicios: inși incapabili se agită și «aleg» un ins depășit de funcție, care, la rândul său, abuzează de Constituție și de instituții și dă funcții neisprăviților, care trompetează cât de «bun guvern» sunt, în vreme ce țara nu a realizat cu ei decât pierderi! Din nefericire, la această oră, aici prostocrația a ajuns sistem (…) Iar la orizont se anunță costuri enorme, pe care le vor plăti nu alții decât cetățenii României”, concluziionează fostul rector al Universității Babeș-Bolyai.