Un recent atac ucrainean cu drone asupra regiunii Belgorod, situată în vestul Rusiei, a rezultat în moartea a doi civili, conform declarațiilor guvernatorului local, Viaceslav Gladkov. Incidentul a avut loc în satul Poroz, unde două dispozitive explozive au declanșat un incendiu, distrugând o clădire rezidențială și provocând moartea a două persoane, identificate ca o femeie și un bărbat. În plus, un hambar a fost complet distrus, iar o altă locuință a suferit daune semnificative.

În contextul unor atacuri similare, guvernatorul a menționat și o altă agresiune cu drone în satul Istobnoe, care, spre deosebire de atacul asupra satului Poroz, nu a înregistrat victime. De asemenea, alte regiuni rusești, inclusiv Kursk, Kaluga și Briansk, au fost recent vizate de atacuri, care au cauzat, printre alte consecințe, daune infrastructurii energetice. În regiunea Kaluga, o dronă a avariat ușor o structură energetică, în timp ce în Briansk, o dronă doborâtă a declanșat un incendiu la o infrastructură similară.

Atacurile vin în contextul în care Ucraina, confruntându-se cu o ofensivă rusă continuă de doi ani, și-a intensificat acțiunile împotriva teritoriului rus, promițând represalii printr-o serie de atacuri pe teritoriul rusesc ca răspuns la bombardamentele asupra teritoriului său. Această escaladare reflectă o strategie ucraineană de a răspunde în forță agresiunilor, vizând în special infrastructurile energetice.