Reclamă
Reclamă

Regiunea separatistă Transnistria, cunoscută pentru legăturile sale strânse cu Rusia, a fost ținta unui atac cu dronă vineri, conform unui comunicat oficial. O bază militară situată în districtul Rîbnița, la aproximativ șase kilometri de granița cu Ucraina, a fost vizată de o dronă explozivă. Potrivit ministerului securității din regiunea autoproclamată independentă, incidentul nu a rezultat în victime sau pagube semnificative.

Comunicatul oficial nu a indicat direct Kievul ca fiind responsabil pentru acest atac. Faptul vine la trei săptămâni după un incident similar, crescând tensiunile în zonă. Autoritățile locale au precizat că atacul s-a produs la ora 14:35, având ca țintă o stație radar din cadrul unei baze militare a Ministerului Apărării al Republicii moldovenești Transnistria.

Acest incident subliniază creșterea tensiunilor în regiunea Transnistria, o zonă care și-a declarat independența față de Republica Moldova în 1990, dar care nu este recunoscută internațional ca stat suveran. Prezența militară rusă în zonă și relațiile strânse dintre Transnistria și Rusia sunt văzute adesea ca puncte de fricțiune cu Kievul și cu alți actori internaționali.

Reclamă
Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro