Un atac violent cu cuțitul s-a produs într-un spital din provincia Yunnan, sud-vestul Chinei, lăsând în urma sa cel puțin două victime decedate și alte 21 de persoane rănite, conform informațiilor oficiale raportate de presa de stat. Incidentul a avut loc la un spital local din comitatul Zhenxiong, dar circumstanțele precise rămân nespecificate.

Agenția de știri de stat, Xinhua, a descris evenimentul drept un „incident violent”. Raportările includ relatări și înregistrări video care arată un suspect reținut de forțele de ordine în apropierea unui centru de wellness. Oficialitățile încă nu au confirmat dacă persoana arestată este responsabilă pentru atac.

În contextul în care China se confruntă cu un val de atacuri cu cuțitul în spații publice, restricțiile riguroase asupra armelor de foc fac ca astfel de incidente să fie extrem de sângeroase. Anul trecut, un alt atac cu cuțitul a avut loc în fața unei grădinițe din Guangdong, ucigând șase persoane. În 2020, o înjunghiere la o școală primară din regiunea Guangxi a rănit 37 de copii și doi adulți, în timp ce în 2022, un atac similar a avut loc la o grădiniță din Jiangxi, soldându-se cu trei decese și șase răniți.

Un incident notabil a avut loc și în 2014, când provincia Yunnan a fost scena unui atac cu cuțitul în capitala Kunming, în urma căruia 33 de persoane și-au pierdut viața, iar alte 133 au fost rănite. Autoritățile au atribuit atacul unor teroriști din regiunea Xinjiang.