Reclamă
Reclamă

Un bărbat cunoscut ca simpatizant de extremă dreapta a fost reţinut pentru că a înjunghiat un copil de 12 ani într-un centru comercial din orașul Oulu, în nordul Finlandei, a anunțat vineri poliția.

Copilul de 12 ani este în stare stabilă după ce a fost rănit grav în atac, a informat poliţia. Se crede că suspectul, care s-a născut în 1990, l-a înjunghiat de mai multe ori pe copil din spate înainte de a fi oprit de gardieni, potrivit Biroul Naţional de Investigaţii (NBI).

Canalul public de televiziune Yle a difuzat imagini cu o baltă de sânge pe podeaua centrului comercial.

Reclamă

Suspectul a vizat de asemenea un al doilea copil în atac, care a avut loc joi seara târziu, şi va fi acuzat de două tentative de omor, a anunţat Biroul Naţional de Investigaţii al Finlandei (NBI) într-un comunicat. „Urmărirea penală e încă într-un stadiu incipient şi poliţia nu cunoaşte exact motivaţia faptelor. Suspectul are antecedente în activităţi de extremă dreapta”, a adăugat NBI.

Premierul finlandez Petteri Orpo a condamnat atacul. „Violenţa de extremă-dreapta este o ameninţare reală în Finlanda”, a scris Orpo într-o postare pe platforma socială X. „Nu este loc pentru niciun fel de extremism în această ţară”, a adăugat el.

Reclamă
Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro