Reclamă
Reclamă

O unitate a General Dynamics, Santa Barbara Systems, cu sediul în Spania, care recondiționează tancuri Leopard pentru a fi livrate în Ucraina, a fost ținta unui atac cibernetic. Gruparea de hackeri pro-ruși numită Noname și-a asumat responsabilitatea pentru atac, afirmând că acesta a fost îndreptat către „site-urile din Spania rusofobă”.

Un purtător de cuvânt al General Dynamics din Germania a declarat că contractorul militar încă analizează cauza căderii site-ului, subliniind că toate operațiunile companiei din Europa funcționează normal, conform Reuters.

Gruparea Noname a revendicat responsabilitatea pentru atacul de tip DDoS pe serviciul de mesagerie Telegram. Atacurile DDoS constau în trimiterea unui volum mare de trafic către serverele vizate pentru a le scoate din funcțiune.

Reclamă

„Am trimis atacurile noastre DDoS împotriva site-urilor web din Spania rusofobă”, a scris marți pe Telegram gruparea, care desfășoară frecvent astfel de acțiuni împotriva țărilor ce sprijină Ucraina.

Luna trecută, NATO a indicat că Rusia se află în spatele unei campanii de intensificare a atacurilor hibride asupra companiilor și infrastructurii din statele membre. Rusia a respins acuzația, calificând-o drept „dezinformare”.

Compania Santa Barbara asamblează vehicule grele, precum tancuri Leopard și echipamente de artilerie pentru armata spaniolă, conform Ministerului Apărării. De asemenea, Santa Barbara a fost implicată în renovarea tancurilor Leopard din Spania care sunt destinate armatei ucrainene.

Săptămâna trecută, Spania a promis un sprijin militar de 1 miliard de euro pentru Ucraina în acest an, care, potrivit presei locale, ar include 19 tancuri Leopard 2A4.

În concluzie, atacul cibernetic care a vizat General Dynamics în Spania a fost revendicat de gruparea Noname, cunoscută pentru atacurile sale pro-ruse. Cu toate acestea, operațiunile companiei nu au fost afectate, iar promisiunea Spaniei de a sprijini Ucraina cu echipamente militare continuă.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro