Un bărbat înarmat a tras miercuri asupra Ambasadei SUA din Liban şi a fost rănit într-un schimb de focuri cu trupele, a anunţat armata libaneză, potrivit Reuters. Armata a precizat că atacatorul, un cetăţean sirian, a fost transportat la spital, iar soldaţii cercetează zona.

Ambasada SUA a confirmat că în cursul dimineţii au fost raportate focuri de armă de calibru mic în apropierea intrării sale. „Instituţia şi personalul se află în siguranţă”, a adăugat aceasta.

O sursă de securitate a declarat pentru Reuters că un membru al echipei de securitate a ambasadei a fost rănit în atac şi că soldaţii libanezi l-au rănit pe atacator în stomac, scrie News.ro.

Ambasada se află în nordul Beirutului, într-o zonă foarte bine securizată, cu multiple puncte de control de-a lungul traseului spre intrare. Sediul s-a mutat acolo din Beirut în urma unui atac sinucigaş din 1983, care a ucis peste 60 de persoane.

În septembrie, s-au tras focuri de armă în apropierea ambasadei, fără a fi raportate victime.

În octombrie, zeci de protestatari s-au adunat în faţa ambasadei pentru a demonstra în primele zile ale războiului din Gaza, iar forţele de securitate libaneze au folosit gaze lacrimogene şi tunuri cu apă pentru a-i respinge.

Libanul a fost scena conflictului dintre Hezbollah, susţinut de Iran, şi Israel începând din octombrie, în paralel cu războiul din Gaza. Zeci de mii de persoane de ambele părţi ale frontierei dintre Israel şi Liban au fost evacuate pe fondul temerilor că războiul se va agrava.