Armata israeliană a revendicat un atac aerian din timpul nopții asupra unei școli a agenției ONU pentru refugiații palestinieni din Fâșia Gaza. Lovitura de precizie, conform israelienilor, a avut ca țintă o bază a Hamas care s-ar fi aflat în acea clădire. Sunt cel puțin 45 de morți și zeci de răniți, potrivit mișcării islamiste, care denunță un masacru.

Numărul morților în urma atacului aerian israelian a crescut la 45, a declarat pentru CNN un purtător de cuvânt al Ministerului Sănătății din Gaza.

Atacul a avut loc în zona unei tabere de refugiați din centrul Fâșiei Gaza. Jurnaliștii locali spun că în școală se adăposteau civili strămutați dintr-o parte în alta de război și că printre morți sunt femei și copii. Un avion de război israelian a tras două rachete lovind sălile de clasă de la ultimul etaj al școlii din tabăra de refugiați Nuseirat, au declarat jurnaliști locali pentru BBC.

„Avioane de război ale armatei (…) au efectuat un atac precis asupra unei baze Hamas în interiorul unei școli UNRWA din regiunea Nousseirat”, a precizat armata israeliană într-un comunicat. Raportul armatei adaugă că „mai mulți teroriști au fost uciși”. „Teroriști Hamas și ai Jihadului Islamic aparținând forțelor Nukhba, care au participat la atacul mortal asupra unor comunități din sudul Israelului la 7 octombrie, operau în această incintă. Teroriștii își dirijau campania de teroare din zona școlii, exploatând-o în același timp și folosind-o ca adăpost”, a adăugat armata israeliană.

Imaginile distribuite pe rețelele sociale arată săli de clasă distruse și cadavre învelite în giulgiu, la o morgă. „Destul cu războiul! Am fost strămutați de zeci de ori. Ne-au ucis copiii în timp ce dormeau”, se aude țipând o femeie rănită în atac.

Biroul de presă al Hamas a anunțat că cel puțin 27 de persoane au fost ucise și numeroase au fost rănite în atacul asupra taberei Nousseirat din centrul Fâșiei Gaza. Un număr considerabil de martiri și de răniți continuă să ajungă la Spitalul Martirilor Al-Aqsa din orașul Deir al-Balah, în apropiere de Nousseirat, conform biroului de presă al Hamas, care acuză armata israeliană de comiterea unui „masacru oribil”.