Reclamă
Reclamă

Astronautul NASA, Matthew Dominick, a surprins o imagine a uraganului Beryl în timp ce se afla la bordul Stației Spațiale Internaționale. Beryl, primul uragan din Atlantic al sezonului, a impresionat experții prin creșterea sa rapidă în intensitate.

NASA studiază uraganele din spațiu prin fotografii precum cea realizată de Matthew Dominick, precum și prin observații de la sateliți, notează Ambasada Statelor Unite la București, într-o postare în pagina sa de Facebook.

„Acest punct de observație îi ajută pe oamenii de știință să înțeleagă modul în care schimbările climatice afectează uraganele și să afle cum se pot pregăti mai bine comunitățile pentru ciclonii tropicali într-o lume mai caldă”, notează ambasada în postarea sa.

Reclamă

O furtună atât de puternică este extrem de rară atât de devreme în sezonul uraganelor din Atlantic, care durează de la începutul lunii iunie până la sfârșitul lunii noiembrie.

Cercetările efectuate de consorțiul ClimaMeter au stabilit că schimbarea climatică, cauzată de activitățile umane, a intensificat semnificativ uraganul Beryl. Conform studiului, severitatea furtunii, împreună cu precipitațiile și viteza vântului asociate acesteia, au înregistrat o creștere de 10-30% ca rezultat direct al urgenței climatice.

Observațiile și datele colectate de la Stația Spațială Internațională și sateliți contribuie astfel la îmbunătățirea înțelegerii impactului schimbărilor climatice asupra uraganelor și la pregătirea mai bună a comunităților pentru asemenea evenimente climatice extreme.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro