Astăzi se împlinește un an de zile de la trecerea în neființă a marelui maestru Ion Dichiseanu. Pierderea lui a cauzat multă durere în sufletul celor dragi și al celor care l-au cunoscut.

Ioana, fiica regretatului artist, nu a reuși nici până acum să treacă peste pierderea suferită. Cei doi au avut o relație apropiată și mereu s-au susținut unul pe celălalt și și-au fost alături.

Simona Dichiseanu: „Și eu, și Ioana îl visăm mereu”

Văduva artistului a oferit un interviu presei din România, la un an de zile de la decesul lui Ion Dichiseanu. Simona a povestit că mereu îl visează pe acesta, atât ea, cât și fiica lui, Ioana.

„L-am mai visat pe Dichi. Și eu, și Ioana îl visăm mereu. Nu știu dacă asta înseamnă ceva. Dar mi s-a părut că timpul a trecut foarte repede. Într-o seară, l-am visat că a intrat în casă, exact așa cum era el, îmbrăcat în alb, și s-a așezat în bucătărie. Eram noi toți la masă, cu el. Și l-am întrebat: ‘Ce faci, Dichi, unde ai umblat atâta vreme? Și a început să ne povestească.

Foarte mult îl visez cum vine acasă. Și totdeauna în alb. Lui Dichi îi plăcea foarte mult culoarea albă. Aproape toate hainele lui erau așa. Se îmbrăca mai mult în alb. A fost un om sufletist, empatic. Empatiza cu generația tânără, cu oamenii… Declara în interviurile lui că iubeste omul. În general, Dichi avea relații apropiate cu oamenii”, a declarat aceasta, potrivit fanatik.ro.

arhivă personală / social media

Ce face fiica lui Ion Dichiseanu săptămânal, în memoria tatăl lui

Simona Florescu a mai spus că Ioana nu a reușit să treacă nici acum peste pierderea tatălui ei.  Pentru a-și alina din durere, aceasta merge săptămânal la mormântul tatălui ei.

„Nu are cum să se împace cu ideea. Durerea nu va trece niciodată. A fost o legătură foarte puternică. Ioana a stat 34 de ani lângă tatăl ei. Eu am plecat la 18 ani de acasă și mai mult am stat cu Dichi, decât cu tata. Și eu l-am pierdut pe tata și tot îmi e greu să accept lucrul acesta, chiar dacă am o relație extraordinară cu mama.

E foarte greu. Nu mi-e ușor. Se spune că timpul le așază. Dar eu nu cred. Dorul nu trece niciodată. Ioana este încă foarte afectată. Are momente când începe să plângă. I se face dor de el!

Trebuie să socializeze, să plece să viziteze, să-și ia puțin gândul… E adevărat că ea și merge săptămânal la cimitir. Dacă nu a ajuns într-o săptămână se panichează. Au avut o relație specială”, a mai spus Simona Dichiseanu, pentru sursa citată mai sus.