Reclamă

Începând de astăzi, 26 ianuarie, s-a dat drumul vaccinărilor copiilor în România. Copiii cu vârste între 5 și 11 ani sunt așteptați să se imunizeze împotriva Covid-19. Serul folosit este de la Pfizer-BionTech. 

Coordonatorul campaniei de vaccinare a declarat că imunizarea acestei grupe de vârstă este extrem de benefică și importantă. Vaccinul oferă protecție împotriva riscului de a dezvolta forme mai grave ale bolii.

„A fost un moment mult așteptat pentru că sunt copii care se află în evidență cu afecțiuni cronice, sunt la risc să facă forme grave de Covid-19. Cred că este cazul ca părinții, familiile și acești copii să aibă sentimentul de siguranță că sunt mai bine protejați”, a spus Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare.

În toată țara s-au înființat 231 de cabinete pediatrice pentru vaccinarea copiilor cu vârsta între 5 și 11 ani. Până acum au fost înregistrate 3.600 de programări.

 „Nu putem accepta niciun deces ca fiind de înțeles sau pe care-l putem considera normal în condițiile unei pandemii mai ales la această grupă de vârstă. Nimeni nu mă poate convinge că pierderea unei vieți omenești pe care o putem preveni este acceptabilă în acest moment. Medicina modernă se bazează în primul rând pe prevenție, iar vaccinarea reprezintă principala metodă prin care noi putem să limităm numărul de cazuri grave, proporția de internă în spitale și de decese”, a mai spus Valeriu Gheorghiță.

Pixabay

Vaccinul este sigur pentru copii

Valeriu Gheorghiță a adus în discuție eficacitatea vaccinurilor pentru copii și recunoaște că este extrem de sigur și benefic. Recomandă populației să se informeze doar din surse sigure și verificate înainte.

„Trebuie să înțelegem că în România în acest moment din peste 7.000 de persoane spitalizate aproape 10% sunt copii. De asemenea, sunt 7 copii internați în ATI din cele 650 de persoane care astăzi sunt în aceste secții. Aceste date nu trebuie să fie simple cifre, este vorba despre viața copiilor noștri și trebuie să fim responsabili.”, a mai declarat coordonatorul campaniei de vaccinare.

Vaccinarea micuților se poate face pe bază pe programare, prin conturile părinților, prin prezentarea directă la centru sau la medicul de familie. Copiii trebuie să fie însoțiți de un părinte care să-și dea acordul în scris pentru administrarea serului.


Reclamă

Share.

Pasionată de dezvoltare personală, călătorii și citit, ea este atrasă de noutățile și momentele cheie din industria din spațiul public. Andreea face și voluntariat, fiind o persoană implicată în comunitate și în soluționarea problemelor societății căutând să se dezvolte atât pe plan personal, cât si profesional.

© 2025 Editura Substantial SRL – substantial.ro