Într-o zi, în urmă cu aproximativ 2.000 de ani, un înger pe nume Gabriel i-a apărut unei tinere evreice pe nume Maria
Gabriel ia spus Mariei că va avea un fiu, Isus, care va fi Fiul lui Dumnezeu! Maria era confuză și îngrijorată de această veste bruscă, dar a avut credință în Dumnezeu și a spus: „Eu sunt robul Domnului; să fie așa cum spui.”
Maria și viitorul ei soț, Iosif, locuiau într-un oraș numit Nazaret. Dar au trebuit să călătorească în orașul Betleem pentru a se înregistra la un recensământ ordonat de împăratul roman, Cezar Augustus. Atât Nazaret, cât și Betleem se află în țara numită acum Israel. Sunt aproximativ 105 km de la Nazaret la Betleem, iar călătoria le-a luat probabil câteva zile.
Când Iosif și Maria au ajuns la Betleem, nu aveau loc să stea pentru că hanul era deja plin. Au ajuns să petreacă noaptea într-un grajd, un loc în care erau ținute animale. Probabil că era fân proaspăt pe podea pe care l-au folosit pentru paturi.
În acea noapte, Isus S-a născut. Nu exista pătuț, așa că l-au pus pe Pruncul Iisus într-o iesle, un jgheab pentru animale. Ieslea avea probabil fân proaspăt în ea și a făcut un pat frumos pentru copil.
Finalul Postului
Postul Crăciunului ortodox 2021 începe din 15 noiembrie și se încheie în ziua de Crăciun, pe 25 decembrie. În această perioadă, creștinii ortodocși au o listă cu alimente interzise, dar și mai multe zile de dezlegare.
Acest post ține 40 de zile, înceoând cu data de 15 noiembrie și sfârșind la 25 decembrie. Lăsând sec în seara Sfântului Filip, pe 14 noiembrie. Totuși, dacă această zi cade fie miercurea, fie vinerea, postul incepe inca din seara zilei de 14 noiembrie. În acest post credincioșii ar trebui să consume mâncăruri de post.
In ziua de Ajun se mananca abia seara și nu orice: grâu fiert, îndulcit cu miere, covrigi, turte din făină și poame. Asta pentru că cu semințe a ajunat si Daniil proorocul și cei trei tineri din Babilor, care au prevestit și așteptat Nașterea Mântuitorului. De Crăciun, indiferent de ziua în care cade, se mănâncă de dulce.