Reclamă
Reclamă

Jovan Surbatovic, secretarul general al Asociației Sârbe de Fotbal, a anunțat joi că echipa Serbiei ar putea să se retragă de la EURO 2024 din Germania din cauza unor scandări auzite în tribune la meciul dintre Croația și Albania. În timpul acelui meci, s-au auzit scandări precum „ucide-ți sârbul”, relatează agenția EFE.

Într-o declarație acordată postului public sârbesc RTS, Surbatovic a cerut UEFA să adopte sancțiuni „severe” împotriva Federațiilor croată și albaneză, altfel Serbia va lua propriile măsuri. „Ceea ce s-a întâmplat este scandalos și cerem UEFA să ia măsuri, chiar dacă asta ar putea însemna să nu mai continuăm competiția. Vom cere ca UEFA să sancționeze federațiile ambelor echipe. Dacă UEFA nu le va sancționa, atunci ne vom gândi cum vom proceda”, a declarat Surbatovic, citat de Agerpres.

Serbia a fost deja amendată de Uniunea Europeană de Fotbal cu o sumă de 12.550 de lire sterline, după ce fanii săi au aruncat cu obiecte în timpul partidei cu Anglia. Serbia, la fel ca Albania, a fost sancționată și pentru că suporterii au afișat bannere cu mesaje naționaliste.

Reclamă

„Am fost sancționați pentru cazuri izolate, iar suporterii noștri s-au comportat mult mai bine decât alții. Sârbii sunt domni și au inima deschisă”, a adăugat responsabilul sârb.

Acest incident pune presiune pe UEFA să răspundă la solicitările Asociației Sârbe de Fotbal, având în vedere gravitatea acuzațiilor și implicațiile pe care le-ar avea retragerea Serbiei de la EURO 2024.

Recapitulând, Jovan Surbatovic, reprezentantul Asociației Sârbe de Fotbal, a amenințat cu retragerea echipei de la campionatul european, cerând sancțiuni dure împotriva echipelor implicate în scopul de a se asigura că astfel de scandări nu vor mai avea loc.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro