În 2015, Bianca Brad a fost diagnosticată cu o boală cruntă: cancer de sân. Abia anul trecut, actrița în vârstă de 53 de ani și-a făcut curaj și a vorbit public despre perioada în care a descoperit că are cancer. Într-un interviu, ea mărturisea că regretă că nu a fost la un control din timp. Din fericire, Bianca Brad a reușit să se vindece, după ce a făcut operație de masectomie. Cum arată acum? 

Nimeni nu a știut prin ce suferință a trecut Bianca Brad, timp de șase ani. Actrița a preferat să nu spună nimănui despre problemele de sănătate pe care le avea. Abia după ce a reușit să învingă boala, ea a detaliat cum a reușit să treacă peste toate clipele negre din viața ei.

1. Cum arăta Bianca Brad, după ce medicii i-au făcut masectomie

Recent, Bianca Brad a publicat pe rețelele de socializare mai multe imagini cu ea de pe patul de spital, după operația de mastectomie cu reconstrucție imediată. Fotografiile sunt din 2021, însă actrița abia acum le-a făcut publice.

Bianca Brad a mărturisit că a ales să le arate tuturor ce presupune un implant prepectoral, dar a dorit să tragă și un semnal de alarmă femeilor care se confruntă cu așa ceva. Inițial, Bianca Brad a dezvăluit că a vrut să-și facă un tatuaj pentru a ascunde cicatricea. Astăzi, vedeta este mai fericită ca oricând și povestește cu chipul senin despre trecutul său tumultos și dureros.

2. A ales să-și pună implant

„Am spus că voi reveni cu informații despre tehnica chirurgicală inovatoare, care a jucat un rol mare în alegerea echipei de medici a dr. chirurg Viișoreanu, în vederea operației de mastectomie (făcută în 2021). Este vorba de implantul prepectoral – tehnică chirurgicală efectuată în premieră națională, în 2018, la Institutul Sânului, de dr. Andreea Meruță – medic specialist chirurgie plastică și reconstructivă, membră a Boardului European de Chirurgie Plastică.

Dacă doriți să aflați mai multe detalii despre ce presupune această tehnicăImediat după operație, am avut dureri mari, în ciuda medicației. În primele 2 săptămâni mi-a fost greu și din cauza drenei, dar după ce mi-a scos-o, a fost tot mai bine. Au ajutat mult drenajul limfatic și exercițiile specifice recomandate după mastectomie deși, la început, au provocat și ele dureri mari. Înainte de operație mă gândisem să nu fac reconstrucție imediată sau poate chiar deloc.

Apoi, aflând de implantul prepectoral, am decis să aleg această variantă și mi-am spus că, dacă mă va deprima aspectul operației, voi face un tatuaj. Din fericire, s-a dovedit a fi o alegere foarte bună, totul a decurs cum trebuie, cicatricea mea s-a vindecat frumos și nu mai simt nevoia să o ascund”, a povestit Bianca Brad, pe rețelele de socializare.

foto: facebook

3. Cum a aflat că are cancer la sân

Bianca Brad a aflat că are cancer, după ce s-a trezit într-o noapte cu dureri insuportabile la sâni.

„A fost greşeala mea că nu m-am dus la niciun control şi nici nu mă palpam cu atenţie. Şi brusc, într-o noapte din mai 2015, m-am trezit din somn cu dureri infernale la sânul drept. Aveam senzaţia că, din interior spre exterior, mă străpungeau cuţite, săgeţi, ace, aveam nişte dureri crunte. Nemaiputând să dorm, am început să caut pe internet de la ce ar putea fi şi ce aş putea să fac.

Şi am descoperit că acest tip de cancer nu dă dureri, decât dacă ajunge în fază terminală. Dar nu înţelegeam cum e posibil, pentru că nu se vedea nimic, nu am avut simptome… Am făcut întâi o ecografie, după aceea o mamografie, apoi un RMN, dar diagnosticul era deja clar.”, povestea Bianca Brad, pentru okmagazine.ro.