Dubai este cunoscut ca fiind un oraș ce oferă un spectacol de înaltă calitate, de la zgârie-nori strălucitori la mall-uri colosale și experimente futuriste.

Reclamă

„Orașul de aur” este mai puțin cunoscut ca destinație pentru cultura străzii subterane. Dar un grafitist francez-tunisian face tot posibilul să schimbe asta.

„El Seed” – al cărui pseudonim este o piesă pe un titlu conferit domnului spaniol Rodrigo Diaz din secolul al XI-lea – este un pionier al „caligrafiei”, un stil care îmbină graffitiul cu caligrafia arabă.

Reclamă

De când s-a ridicat pentru prima dată cu un mural care comemorează revoluția Tunisiei în 2012, artistul a continuat să creeze opere de artă publice spectaculoase peste tot, din zona demilitarizată dintre Coreea de Nord și Coreea de Sud, până la un cartier creștin copt din Cairo.

Tânărul de 38 de ani a călătorit în toată lumea, dar casa sa este Dubai, unde lucrează într-o garsonieră din complexul Alserkal Avenue, un cartier cultural la modă, plin de galerii de artă și hangouturi sociale.