Cunoscuta vedetă de televizune și show-uri cu umor, Mihai Bendeac a recunoscut de curând faptul că acesta a fost dependent de alcool și somnifere. Acest lucru a fost confesat în cadrul unei conferințe de la Alba Iulia la care acesta a participat.

Acesta a spus că toată această dependență a fost datorată greutățiilor pe care acesta le-a înfruntat și că în acel moment această dependența era singurul său refugiu. Totodată el a recunoscut că este afectat de anumite boli precum anxietatea, bipolaritatea și boala obsesiv compulsivă, iar acestea l-au împins la a lua pastile și a le combina cu alcool.

El este un cunoscut actor de film și teatru, un om al televiziunii, un scriitor și un regizor și mereu a pus munca mai presus de orice. A recunoscut că, conștientizând de faptele pe care le face ar putea risca meseria pe care o are. Atunci totul s-a schimbat pentru el, acesta acceptându-și boala și încercând să o depășească a reușit să devină un om mai bun, să exceleze în ceea ce face și să dea deoparte viciile pe care le-a avut.

El recunoaște faptul că aceste boli l-au făcut cine este astăzi și că niciodată nu s-ar mai întoarce în trecut la fostele vicii.