Un proiect de lege care prevede ca statul să ia 70% din drepturile de autor ale artiștilor a trecut de Senat. Majoritatea soliștilor au început deja să protesteze împotriva respectivei inițiative legislative. Maria Cârneci este o mare voce a României și nu a stat departe de a le adresa câteva critici guvernanților.

Maria Cârneci, despre un proiect de lege: Este o hoție

Din punctul său de vedere, această inițiativă legislativă este o inginierie, o hoție, care vizează artiștii de această dată.

Cine a făcut discuţia asta despre drepturile de autor cumva mi-a compus vreo melodie, mi-a plătit vreo orchestră? Eu mi-am lăsat numele scris pe 38 de albume, nu e puţin lucru. Mi-au cumpărat ei vreun costum popular? Eu ştiu că fiecare om care plăteşte impozit la stat trebuie să beneficieze de ceva”, a declarat Maria Cârneci.

Cârneci: Ce primesc artiștii dacă se duc la un concert de la statul român?

Ea dă un exemplu clar: un medic atunci când operează, nu își aduce bisturiul de acasă. Astfel, întreabă vedeta, artiștii ce primesc dacă se duc la un concert?

„Ăştia care au fost puşi, nu contează nume, partide, că nu le am cu politica, am văzut ce pot şi cât pot. Sunt convinsă că dacă îi scuturi şi îi întrebi ce are Fa major la cheie, mă roagă să vorbesc frumos. Atunci despre ce vorbim?”, a mai declarat artista.

Doi ani de coșmar pentru artiștii din întreaga lume

Reamintim că de doi ani artiștii trec prin clipe grele din cauza pandemiei de coronavirus. Nunțile, botezurile, spectacolele, toate evenimentele de acest fel au fost interzise mult timp din cauza răspândirii virusului și a mutaților acestuia. Din acest motiv, artiștii nu au mai câștigat atât de mulți bani cum o făceau cândva.

Revoltată fiind, Maria Cârneci spune că ea își face singură cântecele, precizând că depune un efort uriaș:  trebuie un mesaj puternic, să nu aibă cuvinte vulgare, fiindcă se adresează poporului român. În final, Maria Cârneci mai întreabă dacă atunci când s-a dus la înregistrări, statul român a întrebat-o dacă a plătit facturile, sau a ajutat-o în vreun fel în acest sens, conform Antena 3.