Un artist care a părăsit locuința închiriată din Londra din cauza costurilor ridicate ale vieții a găsit o soluție neobișnuită, preferând să facă naveta din Argentina, unde chiria este mult mai accesibilă. Andy Leek, creatorul proiectului artistic Notes to Strangers, alege să se întoarcă în Marea Britanie o dată la două luni, descoperind că zborurile sunt mai ieftine decât un abonament lunar de tren între Bristol și Londra.

Conform celor mai recente date de la Oficiul Naţional de Statistică, chiria medie privată din Regatul Unit a crescut cu 9,2% în ultimul an, o situație care l-a determinat pe Leek să caute alternative. ‘Am atât de multă dragoste pentru Londra, dar sunt atât de supărat pe ea’, a împărtășit el, evidențiind o realitate pe care mulți locuitori ai capitalei o simt.

Analiștii constată o tendință în creștere a persoanelor care părăsesc Londra din cauza costurilor vieții, cu un procent de 36% în primele trei luni ale anului 2024 comparativ cu 27% în 2012, conform Hamptons.

Leek, care înainte să fie evacuat plătea o chirie de 1.000 de lire sterline pe lună în Brixton, acum plătește 400 de lire sterline pe lună în Buenos Aires și lucrează la un documentar. În paralel, se confruntă cu o criză economică și mai acută în Argentina, unde inflația a crescut cu peste 50% în primele trei luni ale acestui an.