Reclamă
Reclamă

Un articol de opinie publicat recent în Newsweek de jurnalistul John Mac Ghlionn susține că Taylor Swift este un model teribil pentru femei deoarece, la 34 de ani, Swift nu este căsătorită și nu are copii. Ghlionn scrie că, în ciuda succesului ei profesional extraordinar, viața personală a cântăreței reprezintă un eșec tragic în ceea ce privește valorile tradiționale ale succesului.

The Guardian a reacționat dur la acest articol, calificându-l drept „opinia unui om necunoscut” și acuzându-l de misoginism. Potrivit publicației britanice, articolul lui Ghlionn reflectă o obsesie toxică masculină față de Swift și respinge orice merit al talentului muzical sau al abilităților ei în afaceri.

„Aceasta este opinia lui John Mac Ghlionn, un jurnalist despre care nimeni nu a auzit vreodată”, scrie The Guardian. Articolul a fost publicat într-un context amplu de critici aduse lui Swift de către figuri cunoscute pentru atitudinile lor misogine, precum Andrew Tate, care a blamat cântăreața pentru că la 34 de ani nu este căsătorită și nu are copii.

Reclamă

Succesul și pozițiile politice ale lui Taylor Swift au fost motive suplimentare pentru criticii din extrema dreaptă. Articolele și comentariile din trecut care o descriau pe Swift drept o „zeiță ariană pură” s-au transformat în atacuri după ce cântăreața a declarat că susține tandemul Biden/Harris în alegerile din 2020 și a numit supremația albă „respingătoare”.

Controversa nu se oprește aici, deoarece Newsweek, publicația care a găzduit articolul lui Ghlionn, a fost criticată pentru alunecarea spre extrema dreaptă în ultimii ani. O analiză din 2022 realizată de Southern Poverty Law Center a evidențiat că Newsweek a publicat frecvent articole promovând vederi extremiste și lideri autoritari, în special sub conducerea editorială a activistului politic Josh Hammer.

The Guardian subliniază că brandul respectat al Newsweek, fondat în 1933, a fost folosit pentru a promova idei extreme și teorii ale conspirației, ceea ce explică de ce articole controversate precum cel al lui Ghlionn găsesc loc încă în paginile revistei.

În concluzie, atacurile la adresa lui Taylor Swift pun în lumină atât presiunile sociale asupra femeilor de la Hollywood să se conformeze unor valori tradiționale, cât și utilizarea mediului jurnalistic pentru a promova agende politice partizane.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro