Hannah Gutierrez, armurierul responsabil pentru filmul Rust, a fost condamnată la un an și jumătate de închisoare ca urmare a decesului directorului de imagine Halyna Hutchins, care a fost împușcată de actorul Alec Baldwin în 2021. Verdictul a fost pronunțat de judecătoarea Mary Marlowe Sommer, la Tribunalul Districtual din New Mexico, descriind un incident care a zguduit industria cinematografică din temelii.

Incidentul care a avut loc pe platoul de filmare din Santa Fe, New Mexico, a marcat una dintre rarele situații în epoca modernă când un membru al echipei de producție a fost ucis din greșeală în urma utilizării armelor de foc reale. Gutierrez, în vârstă de 27 de ani, fusese găsită vinovată în martie de omor prin imprudență pentru încărcarea neintenționată a unui glonț real într-un revolver folosit de Baldwin în timpul unor repetiții.

La momentul sentinței, avocatul lui Gutierrez, Jason Bowles, a cerut o pedeapsă alternativă sub formă de probă, însă procurorii au insistat pentru o sentință de închisoare, subliniind lipsa de remușcare din partea inculpatei, așa cum reiese și din declarațiile acesteia din apelurile telefonice efectuate din închisoare. Comentariile disprețuitoare ale lui Gutierrez despre juriu și judecătoare au fost, de asemenea, evidențiate de procurorul Kari Morrissey ca motive ale deciziei de condamnare la închisoare.