Reclamă
Reclamă

Ministerul Afacerilor Externe al Armeniei a anunțat, vineri, recunoașterea oficială a statului Palestina în scopul obținerii păcii în Orientul Mijlociu, subliniind „situația critică din Gaza”, relatează The Jerusalem Post.

„Reafirmându-și respectarea dreptului internațional și a principiilor egalității, suveranității și coexistenței pașnice a popoarelor, Republica Armenia recunoaște statul Palestina”, a transmis ministerul într-un comunicat, subliniind că „Armenia dorește sincer obținerea unei păci durabile în regiune”.

Armenia sprijină o rezoluție a ONU privind încetarea imediată a focului în Fâșia Gaza și este în favoarea unei soluții cu două state la conflictul israeliano-palestinian, se arată în comunicat.

Reclamă

Hussein al-Sheikh, secretarul general al comitetului executiv al Organizației pentru Eliberarea Palestinei (OLP), a salutat imediat decizia Armeniei.

„Este o victorie pentru lege, justiție, legitimitate și lupta poporului nostru palestinian pentru eliberare și independență”, a afirmat el pe Twitter.

La sfârșitul lunii mai, Spania, Irlanda și Norvegia au recunoscut oficial statul Palestina, provocând nemulțumirea autorităților israeliene.

Reclamă
Share.

Mircea Becheanu, un jurnalist cu o carieră de peste două decenii, este renumit pentru reportajele sale incisive și analizele aprofundate ale evenimentelor politice și sociale. Dedicația sa pentru jurnalismul de calitate și integritatea profesională l-au transformat într-o voce respectată și influentă în media.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro