Reclamă
Reclamă

Ministerul rus al Apărării a anunțat, luni, că armatele sale au cucerit încă două localități în estul Ucrainei, una în regiunea Harikov, alta în regiunea Donețk, transmite oficiosul Kremlinului, Tass.

Conform informațiilor oferite, armata rusă își continuă avansul în aceste regiuni în încercarea de a rupe linia frontului. „Unitățile grupului Vest au eliberat localitatea Stepovaya Novoselovka din regiunea Harikov, iar grupul de luptă Centru a cucerit localitatea Novopokrovskoe, din regiunea Donețk”, a transmis Ministerul rus al Apărării.

Ofensivă în regiunea Harikov a fost declanșată de armata rusă încă de la începutul acestei veri, cu scopul de a cuceri orașul Volceansk, pentru a deschide astfel calea către cel de-al doilea oraș ca mărime al Ucrainei. Cu toate acestea, armata Kievului a reușit să oprească avansul rusesc în acea zonă. După regrupare, forțele militare ruse și-au orientat eforturile către localități mai mici, dar strategice.

Reclamă

Ministerul rus al Apărării a mai indicat, duminică, în raportul său zilnic că trupele ruse au cucerit localitatea Spirne, în apropierea oraşului Lugansk, aflat deja sub controlul Moscovei, precum și așezarea Novoaleksandrovka, situată în apropiere de Oceretino.

Acestea sunt situate în sectoare diferite ale frontului, ilustrând extinderea eforturilor ruseşti pentru a cuceri Donbasul, estul industrial al Ucrainei, unde se desfăşoară luptele în mod special. Sâmbătă, armata rusă revendicase deja capturarea sătucului Sumî, din apropierea oraşului minier Toreţk, una din axele principale de atac în prezent.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro