Reclamă
Reclamă

Armata rusă a anunţat marţi că a distrus în cursul nopţii 30 de drone ucrainene în regiunile de frontieră Voronej şi Belgorod, unde, potrivit autorităţilor locale, o femeie a fost ucisă.

„În timpul nopţii, în cursul unei tentative a regimului de la Kiev de a comite atacuri teroriste cu drone aeriene pe teritoriul Federaţiei Ruse, sistemele de apărare antiaeriană au interceptat şi distrus 29 de drone în regiunea Belgorod şi o dronă în regiunea Voronej”, a transmis Ministerul Apărării într-un comunicat pe Telegram, transmit AFP şi Reuters, preluate de Agerpres.

„Din nefericire (…), o locuitoare civilă a fost ucisă” în satul Belovskoie din regiunea Belgorod, a anunţat guvernatorul Viaceslav Gladkov, precizând că este vorba despre „o femeie în vârstă a cărei casă a fost vizată direct de o dronă.”

Reclamă

Potrivit guvernatorului, alte şase persoane au fost rănite pe teritoriul regiunii, iar zeci de locuinţe şi maşini au suferit avarii.

Duminică, un atac cu rachete în Crimeea, peninsula anexată de Rusia în 2014, a făcut cel puţin patru morţi, printre care doi copii, şi peste 150 de răniţi, conform autorităţilor locale.

Ucraina se contruntă cu ofensiva rusă de peste doi ani, și replică în mod regulat, atacând regiuni din Rusia şi vizând mai ales instalaţii energetice.

Reclamă
Share.

Mircea Becheanu, un jurnalist cu o carieră de peste două decenii, este renumit pentru reportajele sale incisive și analizele aprofundate ale evenimentelor politice și sociale. Dedicația sa pentru jurnalismul de calitate și integritatea profesională l-au transformat într-o voce respectată și influentă în media.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro