După cutremurul produs în Albania, necesitatea forţelor de salvare este una foarte mare, astfel că Ministerul Apărării Naţionale trimite astăzi două aeronave pentru a transporta echipa de căutare – salvare RO-USAR din cadrul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.

Cutremurul, cu o magnitudine de 6,4 pe scara Richter este cel mai mare din ultimii 20 de ani, iar numărul deceselor trece de 15 şi răniţii find peste 150.  Echipa, alcătuită din 52 de specialiști, cu va executa misiuni de căutare-salvare a persoanelor surprinse sub dărâmături în zona afectată.


„Ministrul apărării naţionale, Nicolae-Ionel Ciucă, a aprobat efectuarea unui zbor în Albania, cu două aeronave ale Forțelor Aeriene Române care vor transporta echipa de căutare-salvare RO-USAR din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, cu echipamente și tehnică de intervenție”, transmite MApN.


Potrivit Ministerului Apărării Naţionale, misiunea va fi executată la solicitarea șefului Departamentului pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, în urma primirii solicitării de asistență internațională formulată de guvernul albanez prin Mecanismul European de Protecție Civilă.