Armata israeliană a respins acuzațiile care o implică în îngroparea cadavrelor palestiniene în gropi comune la spitalul Nasser din Fâșia Gaza, după ce Națiunile Unite au solicitat o anchetă internațională cu privire la situație. Aceste negări vin în urma rapoartelor despre descoperirea unor gropi comune în incinta celor mai mari două spitale din Fâșia Gaza, inclusiv la spitalul Nasser din Khan Younis, unde ar fi fost găsite cadavre ale palestinienilor, unele cu mâinile legate.

„Acuzațiile potrivit cărora armata israeliană a îngropat cadavre ale palestinienilor sunt fără temei,” a afirmat armata într-un comunicat, explicând că acțiunile sale au fost parte a unei operațiuni de căutare a ostaticilor israelieni dispăruți. Armata a subliniat că a examinat corpurile „cu prudență” și că a „respectat demnitatea defuncților”, reîngropând trupurile examinează ce nu corespundeau celor ale ostaticilor.

În acest context, ONU a cerut efectuarea unei anchete internaționale „independente, eficace și transparente” legate de distrugerea spitalelor din Gaza și descoperirea gropilor comune, marcând o poziție fermă împotriva unui „climat de impunitate”. Volker Turk, Înaltul Comisar al ONU pentru Drepturile Omului, și-a exprimat îngrijorarea și oripilarea față de situația din Fâșia Gaza.