Armata israeliană (IDF) a publicat noi imagini dramatice din timpul operațiunii de salvare și recuperare a ostaticilor răpiți de Hamas pe 7 octombrie anul trecut la festivalul de muzică Nova.

Momentul în care trei din cei patru ostatici recuperați au fost urcați în elicopter a fost filmat din dronă și postat de IDF pe rețelele sociale. În filmare se văd siluetele ostaticilor, fiecare încadrat de câte doi soldați, cum se îndreaptă și se urcă într-un elicopter care îi aștepta pe plajă, cu motorul pornit.

Într-o filmare separată, IDF a prezentat și momentul în care Noa, tânăra de 25 de ani răpită de la festivalul muzical Nova, a fost urcată în elicopter.

Revederea ostaticilor cu familiile lor, după ce au ajuns înapoi acasă, a fost încărcată cu multă emoție.

Militarii israelieni au anunţat sâmbătă că au eliberat patru ostatici în viaţă, care au fost răpiți de teroriștii Hamas anul trecut, pe 7 octombrie, de la festivalul de muzică Nova, și duși în captivitate în Gaza.

Este vorba de trei bărbaţi şi o femeie, răpiţi pe 7 octombrie anul trecut de la festivalul muzical Nova din Israel, organizat în apropiere de granița cu Fâșia Gaza. Ei au fost transportaţi la un spital pentru controale medicale.