Armata israeliană a anunțat interceptarea cu succes a „zeci” de rachete lansate din Iran, utilizând sistemul antirachetă „Arrow” dezvoltat împreună cu Statele Unite. Conform declarațiilor IDF, majoritatea rachetelor sol-sol direcționate spre teritoriul Israelului au fost oprite înainte de a atinge solul, grație cooperării strategice cu aliații. Totuși, un număr redus de rachete a reușit să cadă în Israel, provocând „pagube minore infrastructurii” unei baze militare din sud.

În plus, IDF a raportat că, pe lângă rachetele interceptate, forțele israeliene au reușit să blocheze și zeci de aeronave ostile și rachete de croazieră venind dinspre Iran. Acțiunile de interceptare sunt susținute de multiple avioane israeliene desfășurate pentru a apăra teritoriul național.

„Săgeata”, sistemul folosit în aceste operațiuni, reprezintă un element crucial al apărării antirachetă a Israelului, având ca scop principal contracararea rachetelor balistice de lungă rază ale Iranului. În aceeași linie, Israelul și Statele Unite lucrează împreună la dezvoltarea sistemului „Arrow-4”, destinat a înlocui modelele anterioare și a oferi o protecție îmbunătățită împotriva amenințărilor similare.