O Românie întreagă a plecat capul astăzi la aflarea veștii că încă un militar de excepție se înrolează în Armata din Ceruri. Este vorba despre plutonierul adjutant principal Gicu Florin Spulber. Militarul se afla în misiunea din Teatrul de Operatii din Afganistan.

Cum și-a pierdut viața

Miercuri, 11 martie, bărbatul, aflat în Kandahar,  la misiunea desfășurată alături de  Batalionul 21 Protecția Forței „Viperele Negre” din Predeal, a suferit o ruptură de anevrism cerebral.

După stabilizarea de către echipa medicală a batalionului, militarul a fost internat de urgență la spitalul american ROL 3 din Baza Aeriană Kandahar, de unde a fost transferat, în noaptea de 12 spre 13 martie, pe cale aeriană, în Germania, la Centrul Medical Regional din Landstuhl al NATO.

Din păcate, Florin a pierdut lupta cu viața, sambătă, 14 martie.

Militarul avea 51 de ani, era căsătorit și avea doi copii. Era angajat în M.Ap.N. din anul 1989 și participa la a treia misiune în Afganistan.

„Din păcate, cu toate eforturile medicilor, plutonierul adjutant principal Gicu-Florin Spulber nu a supraviețuit. Conducerea Ministerului Apărării Naţionale este alături de familia îndoliată și transmite, în numele întregului personal, sincere condoleanţe”, transmite MApN.

Încă un militar își pierde viața în ținutul de praf și de piatră.  În România, doar o familie îndoliată și colegii din sistem înțeleg cu adevărat ce înseamnă pierderea unui om care a plecat să-și execute misiunea NATO, din datoria față de Patrie, deși majoritatea românilor care nu au trăit o zi în bocancii unui militar, judecă militarii, pentru participarea lor la misiunile din Teatrele de Operații. Cei ce cunosc, știu că de astăzi, Armata României a mai pierdut un erou. Rămas bun…