Chinezii au reușit să încheie construirea bombardierului supersonic Xian H-20. Acesta urmează să ajungă în flota țării, astfel se dublează raza de acoperire a statului. Raza de acoperire a bombardierului ajunge până la 11. 000 sau chiar 12. 000 de kilometri distanță.

Din păcate o asemenea lansare în contextul actual al tensiunilor dintre megastructura asiatică și S.U.A., ar putea crea foarte multe probleme. Având în vedere scandalul uriaș creat de Trump cu privire la pandemie. Astfel lansarea acestuia se va face în funcție de acalmia generală. Acalmie cu privire la gestionarea dezastrului biologic de care se crede că sunt vinovați. Zona Pacificului este plină de tensiuni, fiind locul de întâlnire dintre America și China. Cu toate acestea bombardierul ar  trebui să fie lansat în cadrul Zhuhai Airshow de anul acesta.

Armă imbatabilă

Avionul militar este o bijuterie între armele chinezești, acesta completează trio-ul nuclear al Chinei. Armata chineză va fi dotată cu rachete lansate de submarine, rachete balistice aruncate de la sol și aer. Bombardierul va fi echipat cu rachete nucleare. Greutatea maximă pentru decolare va fi de minimum 200 de tone. Va suporta o încărcătură de până la 45 de tone. Viteza atinsă de el va ajunge cu puțin sub viteza sunetului, undeva de până la 305 de metri pe secundă.

Multe voci spun că reacția controversatului președinte american, se naște din necesitatea acoperiri greșelilor sale. Lipsa de implicare și a măsurilor necesare gestionării crizei de coronavirus a fost transferată pe umerii autorităților chineze. Trump a susținut în repetate rânduri că întreaga vină este a Chinei pentru că de acolo vine virusul. Și tot din cauza țării, responsabile de acestă evoluție nefericită a răspândirii noului virus. S-ar fi ajuns într-o situație-limită pe tot globul din cauza Chinei.