Reclamă
Reclamă

Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, le sfătuiește pe femeile care nu simt nevoia de a avea „relații” cu soții lor să „facă și după voia soțului”, pentru a nu „destrama” căsnicia. Argumentul adus de înaltul prelat este acela că s-au căsătorit, iar „căsătoria este o cruce”.

O credincioasă i-a scris ÎPS Teodosie pentru a primi un răspuns la o problemă cu care se confruntă: „Sunt femeie și sunt căsătorită de doi ani, niciodată nu simt nevoia de a avea relații cu soțul meu, iar pe el îl deranjează. Ce putem face pentru a menține întreagă căsnicia?”.

Înaltul prelat i-a răspuns femeii, explicându-i că lucrurile în căsnicie nu trebuie făcute numai „după voia” unuia dintre parteneri.

Reclamă

„Ce să faceți? Să fiți și după voia soțului, nu numai după voia dumneavoastră. V-ați căsătorit, căsătoria este o cruce. De aceea, cununile pe care le-ați primit pe cap sunt cununi de mucenici, să faceți și voia soțului ca să nu destrămați căsnicia”, i-a transmis Teodosie credincioasei care i-a scris.

Prin acest mesaj, arhiepiscopul subliniază importanța compromisului din interiorul relațiilor de cuplu și implicarea ambilor parteneri în menținerea armoniei și unității căsniciei. Punctul de vedere al ÎPS Teodosie reflectă, de asemenea, viziunea tradițională a Bisericii Ortodoxe asupra căsniciei, considerată o „cruce” care implică sacrificii și eforturi reciproce din partea celor căsătoriți.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro