Mihail Bucă unul dintre arhidiaconii Catedralei Patriarhale din București se confruntă alături de familia lui cu o grea încercare. Fiica acestuia a primit de curând un diagnostic care ar îngenunchea orice părinte. Micuța Irene a aflat că suferă de leucemie mieloblastică.

O astfel de afecțiune este extrem de dificil de primit chiar și pentru un adult, însă atunci când vine vorba de un copil, totul devine parcă mai dureros. Arhidiaconul Mihail Bucă, recunoscut după vocea minunată cu care dă răspunsurile de la strană în timpul slujbelor difuzate la Trinitas tv, fondatorul grupului psaltic Tronos a cerut ajutorul utilizatorilor mediului online. Inițial, protopsaltul a dorit ca internauții să se roage alături de familia lui pentru ajutor de la Dumnezeu în ceea ce o privește pe micuța Irene Constantin.

Arhidiaconul a aflat ulterior, alături de soția lui, cea care are grijă în mod constant de fetiță, că prima ședință de chimioterapie poate avea loc chiar în această lună, astfel că, acesta a cerut și ajutorul financiar al oamenilor de bunăcredință.Astfel, pe numele micuței au fost deschise trei conturi, unde doritorii pot dona exact cât pot, iar  fiecare leu, va fi utilizat pentru achitarea costisitorului tratament aplicat în astfel de diagnostice.

„Vin în fața voastră cu acest mesaj pentru că Irene are nevoie de sprijinul vostru. Pentru a beneficia de o asistență medicală de ultimă oră, dat fiind diagnosticul, dar și faptul că Irene suferă și de Sindromul Down, vă solicităm ajutorul material.
În acest sens, am deschis trei conturi la BCR, unul în RON, unul în EURO și unul în USD. Donația se poate face prin transfer bancar.
𝘽𝙚𝙣𝙚𝙛𝙞𝙘𝙞𝙖𝙧: 𝘾𝙤𝙣𝙨𝙩𝙖𝙣𝙩𝙞𝙣 𝙄𝙧𝙚𝙣𝙚 𝙀𝙘𝙖𝙩𝙚𝙧𝙞𝙣𝙖
𝐂𝐨𝐧𝐭 𝐑𝐎𝐍: 𝐑𝐎𝟎𝟗𝐑𝐍𝐂𝐁𝟎𝟎𝟖𝟕𝟏𝟕𝟏𝟎𝟐𝟒𝟒𝟔𝟎𝟎𝟎𝟐
𝐂𝐨𝐧𝐭 𝐄𝐔𝐑𝐎: 𝐑𝐎𝟕𝟗𝐑𝐍𝐂𝐁𝟎𝟎𝟖𝟕𝟏𝟕𝟏𝟎𝟐𝟒𝟒𝟔𝟎𝟎𝟎𝟑
𝐂𝐨𝐧𝐭 𝐔𝐒𝐃: 𝐑𝐎𝟓𝟐𝐑𝐍𝐂𝐁𝟎𝟎𝟖𝟕𝟏𝟕𝟕𝟏𝟎𝟐𝟒𝟒𝟔𝟎𝟎𝟎𝟒”, le-a transmis arhidiaconul internauților.
Sursa foto:Facebook

Micuța Irene s-a născut cu Sindrom Down

De parcă durerea aflării despre afecțiunea leucemie nu ar fi suficientă, părinții micuței mai au o apăsare pe suflet legată de sănătatea ei. Irene s-a născut cu Trisomia 21 sau Sindromul Down, o cauză genetică care are un factor de declanșare necunoscut până la momentul respectiv, însă care afectează un număr uriaș de copii care vin pe lume. Această modificare genetică definitivă se mai numește și mongolism, însă în funcție de caz, poate sta în calea unei vieți normale a copilului, sau nu.

Mihail Bucă, slujitor de o viață la Catedrala Patriarhală

Mihail Bucă are alături de soția sa 5 copii, micuța Irene fiind cea mai mică. Protopsaltul este slujitor la Catedrala Patriarhală din București din anul 1997, iar vocea cu o tonalitate inconfundabilă îi este îndrăgită de milioane de credincioși ortodocși. Mihail Bucă a fondat grupul psaltic Tronos, alături de care a susținut concerte si turnee de pricesne, colinde și cântece patriotice atât în România dar și în străinătate.