Reclamă

Arheologii au descoperit oasele a aproximativ 60 de mamuți. Descoperirea a fost făcută pe un șantier unde se construește un aeroport. Informează  Institutului Național de Antropologie și Istorie (INAH).

Arheologii au descoperit rămășițile a 60 de mamuți

Zona se află la aproximativ 30 de mile nord-est de capitala Mexic, a fost o dată parte a lacului Xaltocan. Iar oamenii de știință cred că animalele au murit probabil atunci când s-au blocat în lac, a declarat INAH într-un comunicat.

Arheologii au găsit rămășițe ale mamuților la trei situri. Oamenii de știință nu au găsit semne că oamenii au vânat mamiferele, dar este posibil ca oamenii să le fi capturat pe unele dintre ele după ce s-au blocat.

Oasele au fost găsite la doar câțiva kilometri distanță de un sit din Tultepec. Unde oamenii de știință au găsit capcane mari care erau folosite pentru a prinde mamuților în urmă cu aproximativ 15.000 de ani.
Mamutii aparțin speciilor Mammuthus columbi, sau mamutul columbian. Acesta trăit în ceea ce este acum America de Nord și America Centrală. În perioada Pleistocenului care s-a încheiat în urmă cu aproximativ 12.000 de ani.

Mamutul columbian era mai mare decât elefantul african din ziua de azi și, spre deosebire de vărul lor, cel mai faimos, mamutul lânos, nu se crede că ar fi fost acoperit cu blană păroasă.

Descoperirea mamuților le va fi de folos arheologilor

Mergând mai departe, o echipă formată din 30 de arheologi și trei conservatori intenționează să studieze rămășițele mamutilor. Ceea ce poate dezvălui indicii despre viața Pleistocenului. Inclusiv ceea ce au mâncat mamiferele, orice condiții de sănătate care le-au afectat oasele și exact când au trăit.

Pe lângă descoperirile din perioada de gheață, cercetătorii de pe șantierul de construcție a aeroportului au descoperit rămășițe dintr-o perioadă cu totul diferită . Rămășițe din vremuri pre-hispanice, când 15 oameni au fost înmormântați acolo, a raportat INAH.

Ambele descoperiri oferă noi detalii asupra istoriei Mexicului.  Și oferă experților o ocazie fără precedent de a se adânci în peste 30.000 de ani de istorie, a scris INAH într-un comunicat.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro