Reclamă

Arheologii au dezgropat rămăşiţele a aproape 40 de copii de pe un teren viran din afara oraşului Trujillo, în nordul Peru. Toate acestea sunt considerate victime ale unui ritual de sacrificiu practicat acum mai bine de 600 de ani, conform Reuters.

Julio Asencio, unul dintre arheologi, a declarat că multe dintre rămăşiţe prezintă tăieturi pe stern şi pe coaste. „Multe dintre aceste rămăşiţe au tăieturi pe stern, unele pe coaste”, a precizat Asencio de la locul săpăturilor. Fiecare copil a fost îngropat separat, adaugă acesta, citat de News.ro.

În apropiere au fost descoperite rămăşiţele a doi adulţi şi a nouă lame, care sunt considerate oferte menite să reprezinte sursa de hrană, îmbrăcăminte și transport pentru grup. Arheologul Asencio sugerează că aceste rămăşiţe aparţin probabil grupului Chimu, un regat care a dominat nordul Peru din anii 700 până la sfârşitul anilor 1400.

Istoricii sunt de părere că grupul Chimu practica sacrificii de copii pentru a-și liniști zeii, mai ales după ploi abundente și inundații. Aceștia au fost cuceriți de incași la câteva decenii după utilizarea acestor practici.

Anul trecut, în apropiere, au mai fost descoperite 140 de schelete de copii de către oamenii de știință, indicând un alt sit de sacrificiu în masă utilizat de Chimu. Toți acești copii prezentau tăieturi pe stern și coaste, iar inimile lor au fost considerate scoase post-mortem, împreună cu sute de lame.

Peru este gazda a sute de ruine arheologice ale mai multor culturi prehispanice, culminând cu Imperiul Inca, care a dominat regiunea acum 500 de ani, extinzându-se din sudul Ecuadorului până în centrul Chile.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro